۵۰ هزار هکتار از مراتع و جنگل‌های چهارمحال ‌و بختیاری در معرض نابودی است

تاریخ انتشار : 1403/09/10 - ساعت انتشار: ٠٨:٠١ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال ‌و بختیاری گفت: ۵۰ هزار هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان به‌واسطه عوامل مختلفی در معرض آلودگی و نابودی است و این موضوع منجر به تهاجم کرم جوانه‌خوار به درختان جنگلی و به‌طور ویژه گونه بلوط استان شده است.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- اصغر احمدی اظهار کرد: تهاجم کرم جوانه‌خوار به درختان جنگلی، هر ساله موجب از بین رفتن سبزینگی درختان، زوال و خشکیدگی آن‌ها هم‌زمان با آغاز فصل بهار در استان شده است.
وی افزود: ۵۰هزار هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان به‌واسطه عوامل مختلفی در معرض آلودگی و نابودی است، این موضوع منجر به تهاجم کرم جوانه‌خوار به درختان جنگلی و به‌طور ویژه گونه بلوط استان شده است.
مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال‌وبختیاری گفت: از ۵۰هزار هکتار جنگل و مراتع آلوده استان، ۳۰هزار هکتار آن دچار آلودگی اکوسیستمی است که موجب از بین رفتن گونه‌های گون مرتعی شده‌اند.
احمدی ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال‌وبختیاری با استفاده از حداکثر امکانات مالی، علمی و انجام اقدامات بیولوژیکی، به‌منظور جلوگیری از ورود مواد شیمیایی و صنعتی به جنگل‌ها، سعی در مهار این آلودگی دارد.
وی خاطر نشان کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال ‌و بختیاری با استفاده از محلولی تحت عنوان بی‌تی برای مقابله با کرم جوانه‌خوار بلوط در استان اقدام کرده است.

وجود ۳۹ذخیره‌گاه جنگلی در چهارمحال و بختیاری
رئیس اداره جنگل‌کاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری از وجود ۳۹ذخیره‌گاه جنگلی در سطح استان خبر داد.
سلیمان بهمنی اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری دارای ۳۹ذخیره‌گاه جنگلی ثبت و آگهی شده به مساحت ۱۸هزار و ۸۵۰هکتار است.
وی افزود: ارس، بنه، بلوط، کیکم، سماق، مورد، داغداغان از جمله گونه‌های مختلف موجود در این ذخیرگاه‌ها براساس نوع گونه هستند.
بهمنی اضافه کرد: علت حفظ این گونه‌ها تحت عنوان ذخیره‌گاه جنگلی ارزش ژنتیکی و اکولوژیکی این گونه‌هاست و به عنوان میراث فرهنگی و بانک ژنتیکی محسوب می‌شوند.
وی با بیان اینکه جنگل‌های طبیعی به عنوان بخشی از ذخیرگاه‌های جنگلی اعلام شده‌اند، بیان داشت: یکی از بحث‌های مهم مدیریت پایدار جنگل‌ها و مدیریت پایدار منابع طبیعی به ویژه در بحث جنگل‌ها موضوع حفظ تنوع زیستی است.
بهمنی گفت: در استان حدود ۳۲۸هزار هکتار جنگل وجود دارد که کاشت بذر در فصل پاییز در این استان با توجه به شرایط اقلیمی توصیه می‌شود.
وی ادامه داد: گونه‌هایی از قبیل بادام، محلب، گلابی وحشی و همچنین داغداغان و زبان گنجشک در پاییز کاشت می‌شود و در صورت کاشت نهال با رعایت اصول فنی، بررسی محل کاشت و با درنظر گرفتن شرایط خاک و گیاه، کاشت گونه‌های گلدانی از قبیل سوزنی برگ‌ها انجام می‌شود.
بهمنی بیان داشت: در پاییز حدود دو هزار نهال کشت شده و بهترین فصل برای کاشت نهال در استان اواخر فصل زمستان است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here