سرپرست دفتر جنگل کاری، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی کشور؛
26 نهالستان جنگلی در مناطق هیرکانی کشور فعال هستند

تاریخ انتشار : 1403/09/11 - ساعت انتشار: ٠٩:٠٣ - گروه خبری : اخبار سازمان

بهرام دلفان اباذری در حاشیه بازدید از نهالستان چغولگیر شاهرود بابیان اینکه طرح کاشت یک میلیارد درخت از سال ۱۴۰۱ با فرمان رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور وقت و پیگیری وزارت جهاد کشاورزی آغاز شده است، ابراز کرد: طبق طرح می‌بایست یک میلیارد درخت طی بازه چهار ساله در کل کشور کاشته شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به نقل از خبرگزاری مهر- وی با بیان اینکه ۲۶ نهالستان در مناطق هیرکانی شمال کشور فعال است، گفت: ظرفیت تولید این نهال‌ها سال گذشته ۲۲ میلیون اصله بود.
وی در حاشیه بازدید از نهالستان چغولگیر شاهرود با بیان اینکه طرح کاشت یک میلیارد درخت از سال ۱۴۰۱با فرمان رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور وقت و پیگیری وزارت جهاد کشاورزی آغاز شده است، ابراز داشت: طبق طرح می‌بایست یک میلیارد درخت طی بازه چهار ساله در کل کشور کاشته شود.
سرپرست دفتر جنگل کاری، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی کشور بابیان اینکه هم اکنون در سال دوم طرح قرار داریم و با محوریت سازمان منابع طبیعی کار همچنان پیگیری می‌شود، افزود: از ظرفیت‌های مردمی، سمن‌ها و انجمن‌ها و همکاری همه نهادها و سازمان‌ها در پیشبرد اهداف سازمانی استفاده خواهد شد.

استفاده از گونه‌های بومی در دستور کار
سرپرست دفتر جنگل کاری، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی کشور با بیان اینکه در منطقه هیرکانی شمال کشور ۲۶نهالستان جنگلی به مساحت ۷۵۱هکتار تحت مدیریت وجود دارد، ابراز داشت: ظرفیت تولید نهال این مجموعه‌ها حدود ۲۲میلیون اصله طی سال گذشته بود که شاید به تولید ۱۰۰میلیون نهال هم برسد.
دلفان اباذری بابیان اینکه سه نهالستان در شاهرود، دامغان و سمنان فعال است، تصریح کرد: در این سه نهالستان ۱۰میلیون اصله نهال متوسط سالانه ۲.۵میلیون نهال تولید خواهد شد.
وی بابیان اینکه گلابی وحشی، ازگیل، آلوچه و خیلی از گونه‌های مربوط به مناطق جنگل‌های هیرکانی در نهالستان‌ها در حال تولید است، افزود: رویکرد کلی به این سمت که برای احیا پوشش گیاهی و جنگل کاری از گونه‌های بومی استفاده کنیم.

جنگل‌های ایران مادر جنگل‌های اروپا
سرپرست دفتر جنگل کاری، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی کشور بابیان اینکه جنگل‌های ایران، باستانی و کهن است به نحوی که اروپایی‌ها آن را به عنوان مادر جنگل‌های خودشان می‌شناسند، ابراز داشت: سازمان منابع طبیعی از بدو تأسیس مباحث مربوط به جنگل‌کاری را همواره در سرلوحه برنامه‌های کاری خود داشته است.
وی  بابیان اینکه بنابراین طرح و پروژه‌های بسیاری را منابع طبیعی در این سال‌های متمادی به اجرا درآورده است و همچنان نیز ادامه دارد، تصریح کرد: مناطق بسیاری از اراضی جنگلی مورد تخریب قرار گرفتند که منابع طبیعی در قالب توسعه طرح‌های توسعه جنگلی خیلی از اکوسیستم‌ها را بازسازی کرده است.
وی افزود: از دیگر طرح‌های در دست اقدام منابع طبیعی می‌توان به احیای جنگل‌ها و غنی سازی جنگل اشاره داشت که سازمان همچنان مصمم به اجرای آن است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here