سازمان منابع طبیعی یک سازمان مردمی است

تاریخ انتشار : 1403/09/11 - ساعت انتشار: ١٦:٣٠ - گروه خبری : اخبار سازمان

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: مدیریت 83درصد سرزمین ایران به منابع طبیعی واگذار شده است و منابع طبیعی با توجه به کارکردهایی که دارد یک سازمان مردمی و اجتماعی است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور - علی تیموری عصر امروز - یکشنبه - یازدهم آذر ماه در جلسه شورای مدیران به نقش و اهمیت حیاتی منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: برای حفاظت از منابع طبیعی باید از مشارکت تشکل ها، تعاونی ها و جوامع محلی بهره مند شویم .
وی گفت: امروز مطالبه مردم از سازمان، حفظ منابع طبیعی است و منابع طبیعی در نظر مردم قرار دارد و مردم نسبت به انفال حساس و دغدغه مند هستند.
دکتر تیموری همچنین گفت: در برنامه هفتم توسعه تکالیف مختلفی بر عهده سازمان گذاشته شده است و این برنامه ها باید هرچه سریعتر وارد فاز اجرایی شود و معاونت ها هر دوماه یکبار گزارش عملکرد ارائه نمایند و نیازهای اعتباری را بخش به بخش اعلام تا آسیب ها و نقاط ضعف و قوت شناسایی و پیگیری شود.
وی  در ادامه به طرح کاشت یک میلیارد درخت نیز اشاره کرد و افزود: این طرح نیز همانند سایر طرح های منابع طبیعی باید مورد ارزیابی قرار گیرد و نقاط آسیب پذیر آن شناسایی و اعلام شود.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بخش دیگری از سخنان خود، جنگلبانان را نیروهای خط مقدم منابع طبیعی برشمرد و اضافه کرد : باید به این نیروها حرمت گذاشته شود زیرا با حداقل امکانات جان خود را به خطر انداخته و از جنگل ها و مراتع در برابر انسان های فرصت طلب و زیاده خواه دفاع می کنند.
در ادامه جلسه شورای مدیران، دکتر حسن وحید معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان در سخنانی میزان فرسایش خاک در هرهکتار از اراضی کشور را 15.4 تن اعلام کرد و گفت: در مجموع سالانه 2میلیارد تن خاک در کشور فرسایش پیدا می کند.
وی همچنین افزود: در برنامه هفتم توسعه کاهش20 درصد از فرسایش خاک را جزو تکالیف سازمان قراردادند. در فرسایش خاک دستگاه های دیگر نیز باید به وظیفه خودشان عمل کنند تتا باز سنگین مسئولیت تماماً به منابع طبیعی برنگردد.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان در ادامه یاد آور شد: 400 میلیارد مترمکعب سهم بارش های سالانه در کشور است که از این میزان 300 میلیارد مترمکعب آن با تبخیر و تعرق از دسترس خارج می شود و 100 میلیارد مترمکعب آن در دسترس قرار دارد و تنها عاملی که می تواند از تبخیر آب جلوکیری کند و آن را در آبخوان ها و سفره های زیر زمینی نفوذ دهد ایجاد پوشش گیاهی و درختکاری است.
بر اساس این گزارش، فرشاد محمدی کارشناس مسئول طرح و برنامه سازمان منابع طبیعی در گزارشی تکالیف واحدهای مختلف منابع طبیعی در برنامه هفتم توسعه را به شکل جامع ارائه کرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here