به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، حسن وحید
معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی: مدیریت منابع طبیعی تنها با مشارکت مردم امکان پذیر است
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی دامنه عرصه های منابع طبیعی کشور را گسترده خواند و گفت: احیا و مدیریت منابع طبیعی تنها با همکاری مردم منطقه و انجام دوره های آموزشی قابل انجام است.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی دامنه عرصه های منابع طبیعی کشور را گسترده خواند و گفت: احیا و مدیریت منابع طبیعی تنها با همکاری مردم منطقه و انجام دوره های آموزشی قابل انجام است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، حسن وحید در گردهمایی آموزش و ظرفیت سازی طرح "ترسیب کربن" استان های بیابانی منطقه یک کشور در ساری، مرکز استان مازندران افزود: حرکت نکردن به سمت توسعه پایدار در سطح حوضه آبخیز و پرداختن به آمایش سیاسی به جای آمایش در حوضه آبخیزداری از مهمترین دلایل گسترش بیابانی شدن عرصه های طبیعی است.
وی با بیان این که تکلیف 20 میلیون هکتار انجام عملیات آبخیزداری در برنامه هفتم توسعه از سوی منابع طبیعی فرصتی برای جلوگیری از بیابانزایی است، تصریح کرد: 14 میلیون هکتار از عرصههای طبیعی کشور جزء کانون های بحرانی بیابانی و محل تولید ریزگرد است.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی همچنین گفت: کاهش توان مراتع امروز موجب شده است که سطح اراضی بیابانی کشور از حدود 13، 14میلیون هکتار به 30 میلیون هکتار افزایش پیدا کند.
.وحید در ادامه آموزش و ظرفیت سازی برای اجرای طرح ترسیب کربن در مناطق بیابانی و عرصه های طبیعی را ضروری دانست و گفت: در برنامه هفتم توسعه برای جلوگیری از بحران های ناشی از تغییر اقلیمی در عرصه های طبیعی برنامههای مهمی دیده شده است و مهمترین آن لایحه آبخیزداری، ترسیب کربن و آمایش سرزمین حوزه ای در منابع طبیعی با هدف مدیریت جامع است که اکنون در حال اجرا می باشد..
معاون سازمان منابع طبیعی با اشاره به ضرورت بهبود شرایط حال حاضر فرسایش خاک در کشور، افزود: ایران یک کشور با پوشش گیاهی کم است که بخش وسیعی از آن را کویر تشکیل میدهد و بر اساس برآوردهای انجام گرفته میزان فرسایش خاک بیش از 2 میلیارد مترمکعب معادل 15.4 تن در هکتار است که عدد خوبی نیست.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری سر انجام خاطر نشان کرد: هماکنون 50 میلیون هکتار از مراتع کشور به دلیل بهرهبرداری مفرط، خشکسالی، شخم و شیار، تغییر اقلیم و استفاده نکردن متوازن از توان سرزمین به مراتع ضعیف تبدیل شده و همین امر کشور را با مشکل فرسایش خاک، سیلاب و تخلیه سفرههای زیرزمینی روبرو کرده است.
ارسال به دوست