منابع طبیعی، ریشه دارترین سازمان تخصصی کشور است

رییس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد: سازمان منابع طبیعی ریشه دارترین سازمان تخصصی کشور است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، دکتر محمد ابراهیم نیا عصر روز شنبه در دومین جلسه کارگروه اعتبارات سامانه پنجره واحد مدیریت زمین گفت: بستر توسعه پایدار در کشور منابع طبیعی است و هیچ توسعه ای پایدار نخواهد بود مگر در سایه مدیریت هوشمند منابع طبیعی.
وی افزود: مدیریت پایدار حوزه های آبخیز، پیشگیری از تخریب سرزمین، مقابله با پدیده بیابان زایی و موضوع آموزش و فرهنگ مقوله های مهم و حیاتی سرزمین ماست که مدیریت آن برعهده این سازمان است و همه این موضوعات با نگاه پولی قابل حل شد نیست.
ابراهیم نیا همچنین گفت: ایجاد سامانه پنجره واحد مدیریت زمین یک اقدام اساسی برای پیشگیری از تخریب سرزمین بود که راه اندازی شد و برای ارتقای سطح این سامانه باید از فناوری های روز دنیا و بویژه هوش مصنوعی بهره برد.
رییس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور همچنین به اهمیت حیاتی جنگل های زاگرس اشاره کرد و گفت: اتفاقات خوبی در سال آینده در زمینه پیشگیری از حریق، توانمند سازی جوامع محلی و مشارکت مردم در حوزه زاگرس شاهد خواهیم بود.
** کوتاه شدن زمان پاسخگویی به استعلامات توسط پنجره واحد مدیریت زمین
در دومین جلسه کارگروه اعتبارات سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، دکتر حسین میر رجبی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و دبیر شورای راهبردی پنجره واحد زمین در گزارشی طراحی و راه اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین را ابزاری قدرتمند برای مبارزه با زمینخواری و بهبود مدیریت اراضی برشمرد وافزود: این سامانه از پیشرفتهای چشمگیری برخوردار بوده و با کاهش زمان پاسخگویی به استعلامات و استفاده از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی، گام بزرگی در جهت شفافسازی و نظارت بر تغییرات اراضی برداشته است.
میررجبی همچنین درباره میزان درخواستها در این سامانه افزود: بیش از یک میلیون درخواست در سامانه پنجره واحد زمین ثبت شده که به ۹۳۶ هزار مورد آن پاسخ داده شده است.
دبیر شورای راهبردی پنجره واحد زمین در ادامه اظهار داشت: همه دستگاههای حوزه زمین برای صدور مجوزها و پاسخ به استعلامات به این سامانه متصل شده اند، ولی در مرحله توسعه و اقدامات در بستر پنجره واحد مدیریت زمین مشکلاتی وجود دارد که باید برطرف شود.
وی همچنین به وصول دریافتی های حقوق دولتی از بخش معادن اشاره کرد و گفت: معادن باید سالانه 12 درصد از درآمد های خود را به عنوان حقوق دولتی پرداخت نمایند اما در سال گذشته تنها 14 اداره کل منابع طبیعی استان ها توانستند از معادن حقوق دولت را دریافت نمایند.
**70 میلیارد تومان برای 84 میلیون هکتار مراتع!
در ادامه معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعیی نیز در سخنانی اعتبارات 84 میلیون هکتار از مراتع کشور را 70 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: از این میزان تا کنون 13 درصد آن تخصیص یافته است.
دکتر حسن وحید پدیده بیابان زایی و فرسایش خاک را دو معضل مهم زیست محیطی در کشور برشمرد و افزود: سالانه بطور میانگین 15.4 تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد و در برخی مناطق نیز فرسایش خاک به 40 تا 50 تن در هکتار می رسد.

ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |