رئیس سازمان منابع طبیعی: مدیریت پایدار عرصههای جنگلی با روشهای سنتی امکانپذیر نیست

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که بیشتر کشورهای دنیا با روشهای جدید تغییر اقلیم جنگل را مدیریت می کنند تصریح کرد: مدیریت پایدار عرصههای جنگلی با روشهای سنتی امکانپذیر نیست.
به گزارش ایرنا - علی تیموری روز چهارشنبه (یکم اسفندماه) در آئین تودیع و معارفه معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در چالوس توجه ویژه به منابع طبیعی در اجرای برنامه هفتم توسعه را خواستار شد و افزود: امروز دنیا در حوزه صیانت از عرصه های طبیعی، متناسب با سبک زندگی مردم و تغییر اقلیم برنامه ریزی کرده است.
وی گفت: با شیوه های سنتی و فعلی، در حفظ، کنترل و برخورد با عوامل تهدیدکننده جنگل ها به نحو مطلوب، پاسخ دریافت نمیکنیم.
تیموری تصریح کرد: قانون برنامه ششم و هفتم توسعه کشور به عنوان فصل الخطاب، یک تلنگری زده و در آن تاکید شده که حواسمان باشد مدیریت پایدار جنگل ها به شیوه گذشته جواب نمی دهد.
وی اظهارکرد: شناسایی گلوگاهها و راهکارها در مدیریت جنگل مهم بوده چرا که هم اکنون برخی گلوگاهها نظیر تبدیل زمینهای کشاورزی و تغییرکاربریها و تصمیم گیری در عرصه های ۱۰ هکتاری شمال فقط در حوزه مدیریت این سازمان نیست..
وی خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر این است که حفاظت از منابع طبیعی مستلزم همکاری و مشارکت همگانی است و در همین راستا بایستی به آموزش عمومی و تخصصی بهرهبرداران منابع طبیعی برای حفاظت از این عرصه ها و انفال توجه بیشتری بشود.
تیموری یادآور شد: ترویج و آموزش از بخشهای مهم منابع طبیعی محسوب می شود که باید به آن توجه ویژه بشود.
تیموری با اشاره به چالش های فراروی زمین و جنگل در شمال کشور یادآور شد: در شمال کشور به خاطر گرانی زمین طبعا باید در صیانت از جنگل ها بیشتر توجه کرد.
به گفته وی بیش از هشت موضوع مدیریت پایدار جنگل های شمال مطرح بوده که امروز باید از ظرفیت های برون سازمانی همچون مراکز علمی و دانشگاه ها برای پیشبرد و تحقق سیاست های این سازمان بهره گرفت.
معاون جدید امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز در این مراسم، ساماندهی امور در مدیریت جنگل را ضروری دانست و گفت: باید به تقویت اکوسیستمی جنگلهای شمال و ساماندهی آشفتگیهای فراروی این بخش اقدام کرد.
رسول اشرفیپور نیروی انسانی را سرمایه اصلی این سازمان ذکر کرد و گفت: توجه به نیروها و کارشناسان امری مهم است و باید کارشناس پروری در حوزه تربیت نیروی انسانی مورد توجه قرار گیرد.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری یادآور شد: نگاه ما در مدیریت اجرایی برای مدیریت پایدار جنگل، کلاسیک شده است و از این رو تا حدودی راه را گم کردهایم.
اشرفی پور خاطرنشان کرد: در صورت تأمین اعتبار شاید تا پایان سال آینده حدود ۴۵ حوزه آبخیز دارای طرح شوند این در حالی که ۱۰۵ حوزه آبخیز در منطقه ما وجود دارد از این رو نیازمند اقداماتی هستیم تا روند کار تسریع شود.
وی گفت: طرحهای مدیریت پایدار فرایندی است و باید گامها را به انجام رسانیم و باید به ساختارسازی توجه کنیم زیرا تا ساختار سازمانی منابع طبیعی را خوب طراحی نکنیم صحبت از مدیریت پایدار جنگل یک شعار خواهد بود.
در این مراسم رسول اشرفی پور به عنوان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی معرفی و از تلاشهای نقی شعبانیان، معاون سابق امور جنگل سازمان تقدیر شد.

ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |