برگزاری مانور بزرگ اطفاء حریق جنگل ها و مراتع در کرمانشاه با حضور رئیس سازمان منابع طبیعی

تاریخ انتشار : 1404/03/02 - ساعت انتشار: ١٥:٢٨ - گروه خبری : اخبار سازمان

مانور بزرگ اطفای حریق در جنگل ها و مراتع استان کرمانشاه با هدف ارتقاء آمادگی نیروهای امدادی و حفاظتی در مقابله با آتش‌سوزی‌های جنگلی و مرتعی و شرکت گسترده تشکل های مردم نهاد و دستگاه های عضو مدیریت بحران در منطقه حفاظت شده چالابه استان کرمانشاه برگزار شد.

این مانور با حضور دکتر علی تیموری؛ معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی، معاون سازمان هلال احمر کشور، رئیس مرکز اطفا هوایی حریق وزارت دفاع، مدیران کل ادارات منابع طبیعی استان کرمانشاه، کردستان، لرستان، همدان، ایلام، معاونین استاندار، فرماندار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و جمعی دیگر از مسئولین و مقامات ارشد استانی برگزار شد.

در این مراسم، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تأکید بر اهمیت آمادگی پیشگیرانه در برابر آتش‌سوزی‌های احتمالی در منابع طبیعی، با اشاره به آمار آتش سوزی های سال گذشته اظهار داشت: با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش دمای هوا، پیش‌بینی‌ها حاکی از بالا رفتن خطر آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور است و استان کرمانشاه با دارا بودن منابع طبیعی گسترده و تنوع پوشش گیاهی، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و همکاری همه‌جانبه تمامی دستگاه ها و اقشار مختلف جامعه در مواقع بحرانی است.

دکتر تیموری افزود: هدف از برگزاری این مانور، افزایش هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی، نیروهای امدادی، مردمی و آموزش نیروهای محلی برای واکنش سریع و مؤثر در مواقع بحران است.

دکتر علی تیموری با تأکید بر ضرورت ایجاد سازوکاری نرم‌افزاری برای هماهنگی بین نیروها و یگان‌های مختلف درگیر با موضوع اطفا حریق گفت: همان‌طور که سردار محمودی؛ رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور نیز اشاره کردند، شناسایی نواقص موجود در روند مقابله با حریق و انتقال تجربیات به سایر استان‌ها از اهداف مهم این مانور است.

وی در ادامه بر اهمیت آموزش، پیشگیری، مشارکت جوامع محلی و تأمین تجهیزات پیشرفته برای مهارآتش‌سوزی‌های جنگلی تأکید کرد و از تلاش‌های جهادی تمامی مردم که به عنوان همیاران طبیعت در راستای حفاظت، احیا و توسعه منابع طبیعی در سراسر کشور تلاش می کنند قدردانی نمود.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰درصد آتش‌سوزی‌ها در کشور ناشی از عوامل انسانی است، افزود: بسیاری از این حریق‌ها به دلیل سهل‌انگاری گردشگران و افراد حاضر در طبیعت رخ می‌دهد.

دکتر تیموری تصریح کرد: طبق قانون، افرادی که به‌صورت عمدی موجب آتش‌سوزی منابع طبیعی شوند، به ۵ تا ۱۰سال حبس محکوم خواهند شد.

مسؤول ارشد منابع طبیعی کشور در ادامه گفت: علاقه‌مندان به  طبیعت و محیط ‌زیست، نقش کلیدی در حفاظت از منابع طبیعی دارند همچنانکه در سال‌های اخیر، برخی از این افراد حتی جان خود را در راه حفظ جنگل‌ها از دست داده‌اند که شایسته تقدیر است.

وی از مشارکت و حضور نیروهای مردمی و اجرایی مرتبط با مدیریت بحران و عملیات اطفا حریق عرصه های منابع طبیعی استان کرمانشاه در برگزاری این مانور تشکر کرد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پایان ابراز امیدواری کرد این مانور بتواند به شناسایی نقاط ضعف و قوت منجر شود و الگویی برای مقابله مؤثر با حریق در سایر استان‌ها فراهم کند.

همچنین در این مراسم، فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: این رزمایش با مشارکت گسترده نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی، جمعیت هلال احمر، سازمان محیط زیست، بسیج، جوامع محلی، بانوان همیار طبیعت، سازمان‌های مردم‌نهاد و گروه‌های داوطلب مردمی همراه است که نشان‌دهنده هم‌افزایی و تعامل مطلوب بین‌بخشی در حوزه حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست است.

سرهنگ ملکی آهنگران به اهداف اصلی این رزمایش اشاره کرد و گفت: بررسی میزان آمادگی عوامل مقابله، ارزیابی تجهیزات و توان جسمی و روحی نیروها، هماهنگی با تشکل‌ها و دهیاری‌ها و ایجاد انسجام میان نیروهای مختلف از جمله اهداف این رزمایش است.

وی در ادامه توضیح داد که برای مقابله با حریق در مقیاس‌های وسیع، از بالگرد نیز استفاده می‌شود و افزود: در این رزمایش، علاوه بر اقدامات زمینی، هماهنگی‌های لازم برای استفاده از بالگرد در عملیات‌های اطفاء حریق پیش‌بینی شده است.

سرهنگ ملکی آهنگران همچنین از ایجاد سه نوع پاسگاه فرماندهی در مواقع بحران خبر داد که شامل پاسگاه فرماندهی اصلی در مرکز استان، پاسگاه فرماندهی فرعی در سطح شهرستان‌ها و پاسگاه فرماندهی تاکتیکی در عرصه عملیات می‌باشد. این سیستم فرماندهی به منظور تصمیم‌گیری سریع و مدیریت موثر بحران طراحی شده است.

سرهنگ ملکی آهنگران افزود: در این رزمایش آخرین روش‌ها و تکنیک‌های مقابله با حریق به کار گرفته می شود و آمادگی نیروها برای واکنش سریع در شرایط بحرانی مورد ارزیابی قرار می گیرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here