رییس سازمان منابع طبیعی کشور اعلام کرد:
حفاظت از منابع طبیعی، نیازمند مشارکت همگانی است

تاریخ انتشار : 1403/12/06 - ساعت انتشار: ٢٠:٠٢ - گروه خبری : اخبار سازمان

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: دامنه منابع طبیعی از گستردگی فراوانی برخوردار است و این عرصه امروزه با چالش های زیادی روبروست، از این رو حفظ منابع طبیعی نیازمند مشارکت همگانی است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور- علی تیموری صبح امروز- دوشنبه- ششم اسفندماه در جلسه پیشگیری و مقابله با جرایم حوزه منابع طبیعی که با حضور غلامعباس ترکی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشور و همچنین روسای دادگستری و مدیران کل منابع طبیعی استان ها بصورت وبیناری برگزار شد، افزود: در حوزه منابع طبیعی و حفاظت از انفال همدلی و همراهی قوای سه گانه یک امر ضروری است و در کنار آن موضوع آموزش و فرهنگ سازی جوامع محلی و سازمان های مردم نهاد نیز بسیار موثر است.
تیموری همچنین اشاره کرد: یگان حفاظت منابع طبیعی به عنوان ضابط قضایی به صیانت از انفال و حقوق عامه می پردازد و حمایت و پشتیبانی بخش قضایی از یگان می تواند موجب دلگرمی بیشتر جهت پیشگیری از وقوع جرم در منابع طبیعی شود.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه از شورای حفظ حقوق بیت المال و روسای دادگستری در استان ها تشکر کرد که ضمن همفکری و همراهی با منابع طبیعی، در پیشگیری از تصرفات اراضی ملی و تغییر کاربری اراضی و قاچاق چوب پیشقدم هستند.

**منابع طبیعی و دادسراها در پیگیری حقوق عامه تعطیل پذیر نیستند
 معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشور در جلسه پیشگیری و مقابله با جرایم حوزه منابع طبیعی که صبح امروز در سازمان منابع طبیعی کشور برگزار شد، ابتدا فرارسیدن هفته منابع طبیعی را تبریک گفت و یاد شهدای مقاومت، شهدای منابع طبیعی و محیط زیست را گرامی داشت و افزود: دادستان ها و کارکنان منابع طبیعی پرچمداران حقوق عامه هستند و با وجود تعطیلی همه دستگاه ها،  حفاظت از منابع طبیعی و پیگیری حقوق عامه تعطیل پذیر نیست.
 غلامعباس ترکی هدف از برگزاری نشست دادستان های کشور و مدیران منابع طبیعی را بررسی چالش ها و موانع و بیان نظرات و پیشنهادات ذکر کرد و افزود: این نشست می تواند به هم افزایی و تعامل موثر برای انجام ماموریت ها و ارتقای وضعیت پیشگیری و مقابله موثر با جرایم بسیار تاثیرگذار باشد.
وی فرهنگ سازی برای حفاظت از منابع حیاتی کشور به ویژه آب، خاک، هوا و تنوع زیستی و  نهضت ملی کاشت درخت را کاری پر ثمر و یک وظیفه ملی برشمرد و تصریح کرد: به تبعیت از مقام معظم رهبری که هرسال به مناسبت هفته منابع طبیعی درخت غرس می کنند، دادستان های سراسر کشور نیز امروز بصورت همزمان اقدام به کاشت درخت می نمایند تا این پیام را به افکار عمومی مخابره کنند که کاشت درخت یک وظیفه همگانی و نهضت ملی است.
معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشور در ادامه به برخی از چالش های زیست محیطی از جمله: فرسایش خاک، فرونشست زمین، تغییرات اقلیمی، آلودگی آبها و هوا و بروز پدیده بیابان زایی و گردغبار اشاره کرد و پیگیری سیاست های کلی محیط زیست را نقشه راه سازمان منابع طبیعی و محیط زیست دانست. ترکی درختکاری را یک نیاز مهم برای محیط زیست کشور برشمرد و افزود: همه دستگاه ها باید تلاش کنند تا طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت در ایران تحقق پیدا کند.
وی در ادامه تاکید کرد: در طرح کاشت یک میلیارد درخت، شرایط اقلیمی منطقه و نوع گونه هایی که کاشته می شود باید مطابق با الگوی کشت منطقه و سازگار با محیط و اقلیم باشد زیرا نگهداشت و پایداری درختان غرس شده از کاشت آن مهم تر است.
ترکی همچنین به اهمیت اجرای طرح های آبخیزداری اشاره کرد و افزود: برای تعادل بخشی به آب های زیر زمینی اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری امری لازم و ضروری است.
 
** ورود 20 هزار پرونده تخلف منابع طبیعی به دادسراها
معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشور در بخشی دیگر از سخنان خود از ورود 20 هزار پرونده تخلف منابع طبیعی در 10 ماهه سال جاری به دادسراهای عمومی کشور خبرداد و اعلام کرد: 18 هزار مورد این پرونده ها تنها مربوط به قطع درختان یا ورود آسیب به جنگل ها  بوده است.
این مسئول بخش قضایی در ادامه موضوع قاچاق چوب و قطع درختان جنگلی توسط قاچاقچیان چوب را یک معضل اساسی  در منابع طبیعی کشور برشمرد و در ادامه خواستار اتخاذ تدابیر پیشگیرانه توسط دادستان ها و نظارت بیشتر از سوی بخش منابع طبیعی و همچنین فرهنگ سازی و آموزش در بین جوامع محلی شد.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد بانک های جامع اطلاعاتی در حوزه منابع طبیعی و هوشمند سازی نظارت ها، بهره گیری از سامانه پنجره واحد مدیریت زمین را کاری مهم در جهت پیشگیری از وقوع جرم و زمین خواری در منابع طبیعی دانست و اظهار امیدواری کرد تا پایان بهار سال آینده سایر همه دستگاه های مربوط و دستگاه های نظارتی به این سامانه متصل شوند.
غلامعباس ترکی در ادامه به اهمیت حدنگاری اراضی ملی اشاره کرد و افزود: با توجه به مصوبات شورای عالی حفظ حقوق بیت المال، حدنگاری اراضی ملی باید در نیمه نخست سال به مرحله تکمیل برسد تا مشکلات مربوط به مالکیت دولت و مستثنیات اشخاص مرتفع شود.
معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشورهمچنین تاکید کرد: در باره تصرفات زمین های ملی باید منابع طبیعی به سرعت و به موقع عمل نموده و در زمینه تغییر کاربری اراضی نباید پرونده های منابع طبیعی مشمول زمان قرار گیرد و شورای حفظ حقوق بیت المال در کنار منابع طبیعی یک ظرفیت است و می تواند در رفع تصرفات و  پیشگیری از جرایم وارد عمل شود.
این مسئول بخش قضایی سر انجام در جلسه پیشگیری و مقابله با جرایم حوزه منابع طبیعی به همکاری های بین بخشی و مشارکت تشکل ها و سازمان های مردم نهاد اشاره نموده  و نقش رسانه ملی را در روشنگری  افکار عمومی و تبیین اهمیت منابع طبیعی به مردم و جوامع محلی را تاثیر گذار دانست.
 
** تمامی استعلام از منابع طبیعی بوسیله سامانه ها انجام می شود

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی اصول اصلی این سازمان را در انجام وظایف، حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی  نامبرد و خاطر نشان ساخت: کلیه اقدامات اعم از تخصیص اراضی ملی، حمل چوب، مقابله با قاچاق چوب و تمامی استعلام ها از منابع طبیعی در قالب سامانه انجام می شود..
حسین میررجبی در جلسه پیشگیری و مقابله با جرایم حوزه منابع طبیعی  افزود: از 164 میلیون هکتار مساحت کشور حدود 134 میلیون هکتار آن تحت مدیریت سازمان منابع طبیعی قرار دارد و منابع طبیعی تا کنون برای قریب به 99 درصد این اراضی سند مالکیت تک برگی بنام دولت گرفته است.
او اظهار امیدواری کرد: اسناد آن مقدار باقی مانده از اراضی در اوایل سال آینده با همکاری سازمان ثبت اسناد بنام دولت اخذ شود.
وی همچنین گفت: دادستانی ها در سراسر کشور همیشه با منابع طبیعی همراهی و همکاری لازم را داشته است و برای رفع تصرفات اراضی و جلوگیری از زمین خواری و یا تغییر کاربری اراضی ملی همکاری کرده است.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: نیروهای حفاظتی برای حفظ منابع طبیعی شبانه روز در گشت و مراقبت حضور دارند و حفاظت از منابع طبیعی و انفال به هیچ عنوان تعطیل پذیر نیست.
حسین میررجبی همچنین اعلام کرد: حفاظت از منابع طبیعی اکنون علاوه بر حضور فیزیکی نیروهای حفاظتی، از طریق حفاظت هوشمند انجام می شود و این کار از طریق نصب دوربین در سطح اراضی ملی و نواحی بحران خیز و جاهایی که تصرفات اراضی محتمل بنظر می رسد رصد و پایش می شود.

** مکث 
براساس این گزارش، در این نشست دادستان دادگستری استان مازندران و مدیران کل منابع طبیعی این استان ( نوشهر و ساری)، دادستان دادگستری استان چهارمحال و بختیاری، معاون دادستان استان خراسان رضوی و مدیر کل منابع طبیعی این استان، دادستان دادگستری استان کردستان و مدیر کل منابع طبیعی این استان، دادستان دادگستری استان فارس، استان هرمزگان و مدیر کل منابع طبیعی این استان، دادستان دادگستری استان لرستان، آذربایجان غربی، گیلان و سیستان و بلوچستان بصورت وبیناری در این جلسه با ارائه نظرات خود مشکلات  قضایی و چالش های منابع طبیعی را مطرح کردند.
سر انجام  و در پایان این جلسه که حدود سه ساعت بطول انجامید، ترکی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان کل کشور به اتفاق تیموری معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی چند اصله نهال در محوطه سازمان منابع طبیعی تقدیم زمین کردند. 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here