محیط زیست را با امورات جزیره‌ای نمی‌توان پایدار نگه داشت

تاریخ انتشار : 1403/12/18 - ساعت انتشار: ١٦:٤٧ - گروه خبری : اخبار سازمان

معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: حفظ محیط زیست و منابع طبیعی امری عملیاتی و اجرایی است که با حرف بیان نمی‌شود و با امورات جزیره‌ای نمی توان محیط زیست را پایدار نگه داشت.

به گزارش ایسنا، همزمان با چهارمین روز هفته منابع طبیعی با عنوان «قانون و حفاظت» مراسمی در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد که عبدالکریم حسین زاده معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم ضمن تبریک هفته منابع طبیعی، اظهار کرد: نسبت خود را با این برنامه سنجیدم و پاسخ آن دغدغه ایران و آینده ایران است که اثرپذیر به تصمیم‌گیری های مدیران است.

او گفت: معتقدم حفظ محیط زیست و منابع طبیعی امری عملیاتی و اجرایی است که با حرف بیان نمی‌شود. با دو چالش عظیم روبرو هستیم و در نحوه مدیریت کلان نیز مشاهده می شود؛ اولین موضوع که بر محیط زیست و منابع طبیعی نیز اثر گذار است مدیریت جزیره‌ای است.

حسین زاده اظهار کرد: پهنه وسیعی از کشور وجود دارد که دو سازمان مرتبط حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و جنگل داری در این زمینه فعالیت می‌کنند؛ باید دقت داشت با امورات جزیره‌ای نمی توان محیط زیست را پایدار نگه داشت.   

حسین زاده افزود: بخشی از کشور صمیمانه و  از جان محیط زیست را پایدار نگه می دارند و از میان رفتن محیط زیست، منابع طبیعی و جنگل ها جلوگیری و پاسداری کرده و عده‌ای دیگر نیز موجب تخریب و تجاوز به حریم منابع طبیعی می‌شوند. تصور کنید آیا می شود با رویکرد جزیره‌ای منابع عظیم و گرانقدر را پاسداری کرد؟

او افزود: مدیران کلان کشوری باید به مدیریت یکپارچه ای در حوزه محیط زیست برسند. اگر تمام عزیزان با عزمی راسخ برنامه ای یکپارچه داشته و همه تابع آن باشیم راهکار اجرایی است.

وی ادامه داد: مدیریت یکپارچه در تمامی حوزه‌ها موجب حفظ حق زیست برای نسل‌های آینده خواهد شد.

معاون رییس جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم گفت: اگر مدیریت یکسان و یکپارچه به وجود آمد در همه حوزه‌ها موفق خواهیم بود و حق زیست نسل‌های آتی را حفظ خواهیم کرد و اگرنه این پروژه‌ شکست خواهد خورد.

حسین زاده ادامه داد: دولتی‌ها باید تابعی از دستورات پیوسته زیست محیطی و منابع طبیعی باشند که در همه طرح‌های عمرانی و غیر عمرانی تهیه می‌شود. امروز دیگر با پیوست‌های اجتماعی و فرهنگی سیاسی نیز در امورات منابع طبیعی و زیست محیطی مواجه شده‌ایم که در همین رابطه تاکید می‌کنم که حتما نیازمند وجود پیوست‌های اجتماعی هستیم. پیوست‌های آموزشی و دانشی که باید همه گیر شود.

وی افزود: هر شخص با خروج از خانه باید احساس کند که محیط پیرامون نیز خانه و وطن اوست. باید به سرزمین و به خاک حس تعلق داشته باشد. به نظر می‌رسد وندالیسم یا تخریب گرایی خیلی زیاد است. از دیدگاه من باید حس وطن دوستی، حس میهن دوستی، حس عشق به سرزمینمان تشدید شود چرا که اگر امروز کمترین آسیبی با نوع رفتار، کارکرد و عملکرد خود در محیط زیست داشته باشیم، اثرش را در سنوات آینده برای جامعه برجای خواهد گذاشت.

او دومین عامل آسیب زا را موازی کاری دانست و گفت: موازی کاری باید به هم افزایی و کارآمد پیش روند بهترین بهره‌وری را ایجاد کند.

معاون رییس جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم گفت: معتقدم امروز نیز دیر است و برای برگشت به ریل واقعی حوزه‌های مذکور دیر شده است. باید بپذیریم که با بحران های متعدد روبرو هستیم که از جمله آن‌ها بحران زیست محیطی، تغییرات اقلیمی، آلودگی هوا و... است. ریاست سازمان محیط در جریان هستند که منشا بخش عظیمی از ریزگردهای موجود بالغ بر ۶۰ تا ۸۰ خارج از کشور و در سایر کشورهاست و اگر وطن دوستی وجود داشته باشد می‌توان حتی در کشورهای پیرامون سرمایه‌گذاری کرد و با وجود یک حلقه سرمایه ‌گذاری کلان محیط زیست را پایدار نگه داشت.

حسین زاده در پایان تاکید کرد: به عنوان یکی از اعضای دولت خود را تابعی از مقررات و ضوابط می‌دانم و در راستای حفظ پایداری در محیطی که سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیز دارد مسئول می‌دانم. اعتقاد دارم تفاهم نامه‌های بین دستگاهی باید مقرر شود و قوانین به صورت یک بسته و سند ملی در بیاید تا مشکلات را برطرف کنند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here