همزمان با روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی؛
برگزاری پویش گلدان گیری نهال های بیابانی در نهالستان ثامن الائمه(ع) استان قم

تاریخ انتشار : 1403/03/27 - ساعت انتشار: ١١:٥١ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم در حاشیه ی این پویش گفت: سه چالش اصلي فراروي بشر در قرن 21 ، تغيير اقليم، کمبود منابع آب شيرين و سالم و بیابان زایی است.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- در آستانه روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی، محمدشعاعی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در پویش گلدان گیری نهال های بیابانی که با حضور محمدرضا حاجی رضا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان،  جمعی از نیروهای هلال احمر و فعالان منابع طبیعی در نهالستان ثامن الائمه(ع) برگزار شد، گفت: هفدهم ژوئن برابر با ٢٧ خرداد به عنوان روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی نام گذاری گردیده است و هر ساله مراسم گرامی داشت آن با محوریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان نهاد ملی هماهنگ کننده کنوانسیون مقابله با بیابان زایی، برگزار می گردد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم افزود: از بین 37 چالش مهم جهاني، سه چالش اصلي فراروي بشر در قرن 21 ، تغيير اقليم ، کمبود منابع آب شيرين و سالم و بیابان زایی است.

شعاعی ادامه داد: امسال روز جهانی مقابله با بیابان زایی با شعار اتحاد برای سرزمین، میراث طبیعی ما-آینده ما نام گذاری شده است.

وی اظهار داشت: هدف از برگزاری پویش گلدان گیری نهال های بیابانی، آماده کردن بستر کاشت نهال های بیابانی، ارتقا آگاهی و شناخت مردم نسبت به سرزمین، ارزش های آن و حفظ و نگهداری اصولی از آن است.

شعاعی در خصوص علل تشدید کننده گرد و غبار در استان قم نیز سخن گفت و اظهار داشت: عوامل متعددی در قالب تغییرات اقلیمی و عوامل انسانی در موضوع گرد و غبار دخالت دارند که بررسی های کارشناسی نشان می دهد، عدم تحقق حقابه ی زیست محیطی، بهره برداری های بی ضابطه از منابع آب و خاک، بهره برداری غیر اصولی از معادن، خشکسالی‌های مستمر و مدیریت نامناسب منابع آب و خاک از جمله عوامل تشدید کننده ی بیابان های استان است.

در پایان خاطر نشان می شود: نهالستان ثامن الائمه از ابتدای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور در سطحی به وسعت 4.5 هکتار آغاز به کار کرده است و تاکنون بیش از یک میلیون نهال در قالب گونه های بیابانی شامل گونه ی تاغ، آتریپلکس، گز و قره داغ و نهال های فضای سبز و زراعت چوب شامل زبان گنجشک، بادام کوهی، اکالیپتوس و... تولید کرده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here