اقتصادی کردن منابع طبیعی با کمک جوامع محلی در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است

تاریخ انتشار : 1397/02/25 - ساعت انتشار: ١٩:٠٩ - گروه خبری : اخبار قدیمی

اقتصادی کردن منابع طبیعی با کمک جوامع محلی در حقیقت در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است از همین رو منابع طبیعی از دستگاه‌هایی است که می‌تواند اقتصاد مقامتی، تولید و اشتغال را اجرایی کند.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت علی محمدی‌مقدم 24 اردیبهشت‌ماه در گردهمایی روسای آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری در شهرکرد، اظهار کرد: 85 درصد اراضی استان، ملی هستند. 
وی با بیان اینکه اقتصادی کردن منابع طبیعی با کمک جوامع محلی در حقیقت در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، افزود: منابع طبیعی از دستگاه‌هایی است که می‌تواند اقتصاد مقامتی، تولید و اشتغال را اجرایی کند. 
محمدی‌مقدم با اشاره رویکرد این اداره کل از سال 94 تا کنون، اظهار کرد: 15 هزار هکتار از اراضی استان به ارزش شش هزار میلیارد تومان که توسط زمین خواران تصرف شده بود، اعاده شد. 
وی تصریح کرد: در همین مدت زمان در برخورد با قاچاقچیان 354 هزار کیلوگرم چوب و 44 هزار ذغال نیز کشف شد. 
وی تاکید کرد: در تعقیب و گریز سودجویان و قاچاقچیان محدویت وجود دارد و امید است این امر در سطح سازمان جنگل‌ و مراتع کشور پیگیری شود. 
محمدی‌مقدم خاطرنشان کرد: برخی به دلیل سودجویی به منابع طبیعی خسارت وارد می‌کنند که با متخلفان برخورد خواهد شد اما برخی به دلیل نیاز و نداشت سوخت به طور طبیعی به چوب روی می‌آورند که این امر نیز در نهایت موجب تخریب جنگل‌ها می‌شود. 


وی با بیان اینکه از 11 دشت استان هشت مورد آن ممنوعه شده است، تاکید کرد: جنگل‌کاری اقتصادی و کاشت گیاهان دارویی توسط بهره‌برداران محلی در دستور کار قرار گرفته است. 
محمدی‌مقدم اظهار کرد: با همکاری سازمان برنامه و بودجه ردیف اعتباری کشت گیاهان دارویی به استان تخصیص داده شد و اعتبارات  تملک دارایی از بیش از دو میلیارد تومان به بیش از 10 میلیارد تومان افزایش یافته است. 
وی اجرای دو پروژه بین‌المللی جایکا و منارید در حفظ منابع طبیعی را از پروژهای موثر خواند و عنوان کرد: جایکا در زمینه آموزش و تسهیلگران بسیار موفق عمل کرده است. 
محمدی‌مقدم بیان کرد: دو درخت چندین ساله برای نخستین بار در هفته منابع طبیعی جا به جا شده و امید است این اقدام در سازمان جنگل‌ها بیشتر انجام شود. 
وی با بیان اینکه مرتع تنها برای تولید علوفه و چرای دام نیست، گفت: می‌توان با اقتصادی کردن مراتع، درآمدهای هنگفتی را نصیب بهره‌برداران کرد. 
محمدی‌مقدم با تاکید بر استفاده از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی متولی در حفظ منابع طبیعی، خاطرنشان کرد: استفاده از رویکرد علمی مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در حفظ منابع طبیعی و آموزش کاشت و برداشت از اقدامات صورت گرفته با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی است. 
 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج