آغاز توزیع یک میلیون و 100 اصله نهال در چهارمحال و بختیاری
این نهالها در تمام شهرستانهای استان توسط منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و بخش خصوصی توزیع میشوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از آغاز توزیع یک میلیون و 100 نهال در هفته منابع طبیعی در سال جاری خبر داد و گفت: این نهالها در تمام شهرستانهای استان توسط منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و بخش خصوصی توزیع میشوند .
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت علی محمدیمقدم 15 اسفندماه در همایش هفته منابع طبیعی اظهار کرد: بایستی تخریب سرزمین به عنوان یک منکر مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: تا زمانی که یک عزم عمومی برای ترویج فرهنگ منابع طبیعی شکل نگیرد حفاظت از منابع طبیعی ممکن نیست که در این راستا قطعا دستگاههایی متولی هستند.
محمدیمقدم تاکید کرد: یکی از عوامل شتاب توسعه استان منابع طبیعی است و 86 درصد از مساحت استان را منابع طبیعی تشکیل میدهد.
وی بیان کرد: بالغ بر 47 درصد مساحت عرصههای منابع طبیعی به بخش کشاورزی اختصاص داده شده و این امر توسعه کشاورزی و وجود صنعت مستمر در استان را در پی داشته است.
محمدیمقدم گفت: گردشگری یکی از پتانسیلهای ویژه استان است که با وجود چشمهسارها و طبیعت زیبا محقق میشود لذا اگر از این طبیعت به نحو مطلوب محافظت شود، توسعه پایدار شکل میگیرد اما در جاهایی توسعه بدون نگاه زیست محیطی به توسعه پایدار شکل گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان کرد: یکی از راهکارهایی که به تامین آب کمک میکند توجه به آبخیزداری است و امسال مقام معظم رهبری 200 میلیون دلار معادل هفت هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی به اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری اختصاص دادند و سهمی نیز به استان داده شد اما با توجه به ویژگیهای استان میتوانست بودجه بیشتری در نظر گرفته شود.
محمدیمقدم تاکید کرد: امسال پروژههای بسیاری مانند اجرای بیش از 140 عملیات سنگی ملاتی در استان صورت گرفت که اثرات آن در بخش کشاورزی مشاهده شد.
وی با بیان اینکه باید به هر آنچه در حوزه
آبخیز است توجه کرد، تاکید کرد: این نگاه جامع بوده و نه تنها موجب تخریب سرزمین نشده
بلکه تقویت آن را در پی دارد.
محمدیمقدم خاطرنشان کرد: امسال طرح هر مدرسه یک نهالستان با همکاری آموزش و پرورش اجرا شد و دانشآموزان نهالهایی را کاشتند که در انتهای سال این نهالها توسط ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از آنان خریداری شد.
در ادامه این همایش ذبیحالله غریب، رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: همگان بایستی برای حفظ طبیعت تلاش کرده و با آن مهربان باشند.
وی با اشاره به اینکه امسال شرایط سختی بر دولت به دلیل تحریمهای ناجوانمردانه حاکم شده است، افزود: این امر کار را سخت کرده و تمام روزنههایی که در گذشته برای رفع نیازهای کشور وجود داشت، بسته شده اما بخش کشاورزی به میدان آمد و تولید کنندگان توانستند تمام کمبودها و نیازها را برطرف کنند.
غریب تصریح کرد: با وجود گرانی و شرایط خشکسالی
در سال جاری، موانع بسیاری برای کشاورزان وجود داشت اما در نیازهای اساسی مردم کمبودی
مشاهده نشد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری توجه ویژهای به بخش کشاورزی داشتند و در همین راستا پروژههای آبخیزداری در تمام استان اجرا شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: اعتبار سه هزار میلیارد تومان برای استمحال خسارتدیدگان بخش کشاورزی در حال پیگیری است.
وی با اشاره به اینکه منابع طبیعی به شرط استفاده و بهرهبرداری درست متعلق به مردم است، اضافه کرد: امید است بهرهبرداران و سایتمداران مساعدت لازم را برای جایگزین کردن پرورش رنبور عسل به جای پرورش دام در استان داشته باشند زیرا چهارمحال و بختیاری پتانسیل رونق صنعت زنبورداری را دارد.
ارسال به دوست