حضور در همایش اقدام مشترک توسعه منابع طبیعی و آبخیزداری مناطق زاگرس نشین کشور

تاریخ انتشار : 1398/04/07 - ساعت انتشار: ١٤:١١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

نخستین همایش اقدام مشترک توسعه منابع طبیعی و آبخیزداری مناطق زاگرس نشین کشور با حضور وزیر جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولان استان چهارمحال و بختیاری در ایلام برگزار شد.

نخستین همایش اقدام مشترک توسعه منابع طبیعی و آبخیزداری مناطق زاگرس نشین کشور با حضور وزیر جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولان استان چهارمحال و بختیاری در ایلام برگزار شد.

این همایش با هدف بررسی وضع جنگل های مناطق زاگرس نشین و راهبردهای مقابله با ریزگردها، ارائه راهکارهای مناسب برای توسعه منابع طبیعی، تبیین اجرای سند بوم سازگان زاگرس برای 11 استان کشور شامل چهارمحال و بختیاری، آذربایجان غربی، فارس، لرستان، ایلام، خوزستان، اصفهان، کهکیلویه و بویر احمد، فارس، کرمانشاه و کردستان برگزار گردید.مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال وبختياري در این باره گفت: منطقه اکولوژیکی زاگرس حدود پنج و نیم میلیون هکتار وسعت دارد که پوشش گیاهی قالب آن بلوط ایرانی است و زایش در این جنگل ها به نسبت کمتر است.

علی محمدی مقدم اظهار داشت: سند بوم سازگان زاگرس در راستای طرح هاي حفاظتی و اقدامات پايدار جهت توسعه جنگل، برای نخستین بار در کشور تهیه و تدوین شده است كه نقش محوري اجراي اين سند با اولويت بهره برداران و مردم می باشد.

وي افزود: اجراي عمليات آبخيزداري در جنگل هاي زاگرس، شناسايي گلوگاه هاي قاچاق ، انجام بهره برداري در قالب طرح هاي جنگل داري چند منظوره و ممنوعيت زراعت در زير آشكوب جنگل‌ها از برنامه هاي است كه در قالب اين سند اجرا می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری همچنین از اختصاص 400 میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به منظور اجرای سند بوم سازگان زاگرس به این استان خبر داد.

وی افزود: این میزان اعتبار در بخش های مکانیک، بیومکانیک و بیولوژیک با اولویت مناطق دچار خشکیدگی درختان هزینه می گردد.

وی اقدامات مکانیکی را شامل اجرای پروژه های آبخیزداری، بندهای سنگی ملاتی، بندهای خاکی کوتاه، پخش سیلاب و ﺗﻮﺭﮐﯿﻨﺴﺖ (ﺳﺪهاﯼ ﺧﺎﮐﯽ ﮐﻮﭼﮏ)، اقدامات بیومکانیکی را شامل ایجاد چاله های فلسی، کنتور فارو و پیتینگ و همچنین اقدامات بیولوژیکی را مانند جنگل کاری و ایجاد پوشش گیاهی از طریق غرس نهال و بذرکاری برشمرد.

محمدی مقدم خاطرنشان کرد: در حال حاضر مساحت استان چهارمحال و بختیاری يك ميليون و 653 هزار هكتار است که 86 درصد آن معادل یک میلیون و 400 هزار هکتار را عرصه هاي ملي تشكيل مي دهد که از این میزان،  یک میلیون و 93 هزار هکتار را مرتع و 307 هزار هکتار آن را جنگل تشکیل داده است.

به گفته وی؛ جنگل‌های استان چهار محال و بختیاری در گروه جنگل‌های غرب و جنوب غرب کشور قرار دارد که بخش زیادی از این جنگل‌ها در پنج منطقه بازفت، اردل، ناغان، لردگان، دوراهان و فلارد در شهرستان های لردگان، اردل، کیار و کوهرنگ قرار گرفته‌اند. این جنگل‌ها به صورت نواری از کوه‌های بازفت در شهرستان کوهرنگ به سمت کوه‌های فلارد در شهرستان لردگان کشیده شده‌اند که پوشش عمده جنگلی این مناطق، تقریباً ۹۸ درصد، بلوط است.

 

علی کاظمی نماینده مردم شهرستان‌های اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با تقدیر از اجرای موفقیت آمیز طرح های آبخیزداری در استان گفت: متأسفانه در سال های اخیر با کاهش بارندگی ها و پایین رفتن سطح آب های زیرزمینی و تعییر اقلیم به دست عوامل انسانی، مشکلاتی در حوزه پوشش مرتعی و جنگلی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه تنش آبی در جنگل های چهارمحال و بختیاری نیازمند توجه است ادامه داد: با توجه به کمبود بارش ها در سطح کشور، کوچ عشایر بین دو استان چهارمحال و بختیاری و خوزستان در موعد معین رخ نمی دهد و در همین راستا کوچ زود هنگام موجب استفاده بی رویه از مراتع و سبب از بین رفتن پوشش گیاهی در این استان شده است که نیازمند تعیین زمان دقیق و رعایت آن است.

کاظمی اظهار داشت: گاز رسانی به مناطق روستایی و توانمندسازی اهالی روستا به لحاط اقتصادی از مواردی است که می تواند در کاهش برداشت ، آسیب و تخریب جنگل ها و مراتع مؤثر باشد.

وی در پایان بر مشارکت مردم از طریق آموزش و استفاده از توان مردم برای حفاظت و حراست از منابع طبیعی تأکید کرد. 

 به گزارش خبرنگار پیام طبیعت، همایش با هدف بررسی وضع جنگل های مناطق زاگرس نشین و راهبردهای مقابله با ریزگردها، ارائه راهکارهای مناسب برای توسعه منابع طبیعی، تبیین اجرای سند بوم سازگان زاگرس برای 11 استان کشور شامل چهارمحال و بختیاری، آذربایجان غربی، فارس، لرستان، ایلام، خوزستان، اصفهان، کهکیلویه و بویر احمد، فارس، کرمانشاه و کردستان برگزار گردید. 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج