آبخیزداری و جلوگیری از فرسایش خاک
امسال ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرحهای آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری ، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: اجرای اقدامات آبخیزداری سبب جلوگیری از فرسایش ۵ تن خاک در هر هکتار میشود.
علی محمدی مقدم افزود: در دو سال گذشته از صندوق توسعه ملی اعتبارات خوبی به بخش آبخیزداری تخصیص یافت.
وی با بیان اینکه برای تشکیل یک سانتی متر خاک صدها سالها زمان نیاز است، افزود: فرسایش خاک به معنای کنده شدن ذرات خاک و انتقال آنها توسط یک عامل ثانویه مثل باد یا آب به مکانی دیگر است.
محمدی مقدم گفت: درچهارمحال و بختیاری خوشبختانه فرسایش بادی وجود ندارد، اما به دلیل توپوگرافی منطقه و وجود پستی و بلندی، فرسایش خاک به شدت رخ میدهد.
وی گفت: نرم جهانی فرسایش خاک در دنیا ۵ تن در هکتار، در کشور ۱۵ تن در هکتار و درچهارمحال و بختیاری ۲۰ تن در هر هکتار است که در بخشی از حوزهها به بیش از ۲۵ تن هم رسیده است.
محمدی مقدم، علت اصلی فرسایش خاک را از بین رفتن پوشش گیاهی از طریق خشکسالی و کشاورزی در زمینهای شیب دار و شخم به موازات شیب عنوان کرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: امسال ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از صندوق توسعه ملی به منظور اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در سه بخش بیولوژیک، بیومکانیک ومکانیک تخصیص یافت.
محمدی مقدم گفت: اولویت اصلی انجام اقدامات بیولوژیک شامل جنگل کاری و احیای مرتع برای جلوگیری از فرسایش خاک در بالادست حوزه هاست.
محمدی مقدم عمق حاصلخیزی خاک در چهارمحال و بختیاری را ۵ تا ۱۰ سانتی متر بیان کرد و از بهره برداران و جوامع محلی خواست؛ با رعایت اصول فنی و کارشناسی در حفظ خاک حاصلخیز بکوشند.
ارسال به دوست