۹ محور عملیاتی با عنوان «جهش 9 در 99» در راستای تحقق شعار سال در کشور اجرا میشود
رییس سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور در جلسه ویدئو کنفرانس سراسری با مدیران کل استان ها، بر اجرای ۹ محور اصلی و راهبردی در راستای تحقق شعار سال با عنوان جهش تولید تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری؛ در دومین روز از اردیبهشت ماه ۹۹، جلسه ویدیو کنفرانس سراسری با حضور رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و مدیران کل استانها برگزار گردید.
مسعود منصور رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در این نشست با تأکید بر اجرایی شدن راهبردها و انتظارات عمومی و مدیریتی هجده گانه این سازمان اظهار داشت: با توجه به شعار امسال با نام "جهش تولید"، توجه و اجرای اقدامات آبخیزداری و منابع طبیعی به عنوان بسترساز تولید در کشور از اهمیت ویژه برخوردار است.
وی افزود: اجرای طرحهای مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی آبخیزداری، پروژههای بیابان زدایی، طرح توقف بهره برداری چوب از جنگلهای شمال و صیانت از رویشگاههای طبیعی در کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم در رونق تولید، افزایش اشتغال، کنترل ریزگردها و توسعه پایدار و اجابت شعار امسال نقش آفرین هستند.
منصور در ادامه گفت: امسال ۹ محور عملیاتی با عنوان "جهش ۹ در ۹۹" برای تحقق شعار سال و اجرا در تمام استانها به شرح زیر در نظر گرفته شده است؛
۱- کاداستر اراضی؛ به طوری که طی سال جاری تمام عرصههای ملی در استانها حدنگاری گردد و در مجموع تا پایان امسال رکورد کاداستر ۳۰ میلیون هکتار از اراضی کشور به ثبت رسد.
۲- شناسایی و مدیریت تمام ذخیره گاههای جنگلی، حصارکشی و بستن مرز ذخیره گاهها و آگهی آن.
۳- مدیریت مرتعداری؛ در قالب اجرای طرح مدیریت و اقتصادی کردن مراتع با تکیه بر توسعه کشت گیاهان دارویی.
۴- ساماندهی پارکهای جنگلی؛ با توجه به اینکه ۴۶ درصد پارکهای جنگلی در کشور فاقد مجری هستند، ضروری است تا پایان امسال در جهت حفظ منابع طبیعی به عنوان یک ثروت ملی تمام پارکهای جنگلی دارای مجری و طرح مدیریت شود. همچنین در هر استان دو پارک جنگلی با عنوانهای “پارک جنگلی شهدای مدافع حرم” و ”پارک جنگلی شهدای منابع طبیعی” نامگذاری گردد.
۵- مدیریت بهره برداری و برداشت محصولات فرعی جنگلی و مرتعی و اجرای طرحهای زراعت چوب؛ محدودیت منابع آبی در کشور، برداشت محصولات فرعی با اولویت بهره برداران و حفظ گونه موجود انجام و زراعت چوب نیز در اراضی غیر ملی و با ایفای نقش حمایت کننده از سوی اداره کل منابع طبیعی اجرایی شود.
۶- تعیین تکلیف بهره برداران فاقد قرارداد؛ هم اکنون ۱۰ هزار مورد بهره برداری بدون ارائه طرح و انعقاد قرارداد در کشور وجود دارد که ساماندهی آن باید در اولویت باشد.
۷- ایجاد صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی و منابع طبیعی؛ هم اکنون ۱۰ صندوق حمایت از توسعه در کشور تشکیل شده است که انتظار میرود تا پایان سال جاری این تعداد به ۱۴ مورد افزایش یابد.
۸- ساماندهی اتوماسیون ادارای و دولت الکترونیک در ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری استان ها.
۹- استعلام و تعیین عرصههای بحرانی، نیمه بحرانی و پرخطر؛ در راستای ارتقای ضریب حفاظتی، ساماندهی نیروها در این بلوک بندیها و بهره گیری از ظرفیت همیاران طبیعت در امر حفاظت و کاهش حریق در کشور. هم اکنون برای ۳ هزار نفر کارت همیار طبیعت صادر شده است که استفاده از این ظرفیت با ارائه آموزشهای لازم در حراست از عرصههای طبیعی اهمیت ویژه دارد.
لازم بذکر است؛ در پایان این نشست، مدیران کل استانها به ارائه گزارش عملکرد، پیشنهادات و انتقادات پرداختند.
ارسال به دوست