۳۰درصد عملیاتهای آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری در سه سال اخیر بوده است .
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت:تاکنون ۳۰درصد از عملیاتهای آبخیزداری اجرایی شده در استان در طول سه سال اخیر بوده است.
علی محمد محمدی در گفت و گو با خبرنگار پیام طبیعت با اشاره به اینکه این استان دارای سه کلان حوضه آبخیز کارون، زاینده رود و دز و سرچشمه ۲ رودخانه اصلی کشور است اظهار داشت : بحث آبخیرداری و مدیریت آب و خاک در این استان ضروری و مهم است.
وی گفت: در استان ۲۶۰ زیرحوضه آبخیز وجود دارد که مطالعات آبخیزداری در ۱۰۰ زیر حوضه استان انجام شده است و اقدامات آبخیزداری براساس این مطالعات اجرایی میشود.
محمدی با تاکید بر اینکه طرحهای آبخیزداری در قالب عملیاتهای مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک است، اظهار داشت: این طرحها به منظور کاهش زیانهای سیل، تقویت سفرههای زیرزمینی و توسعه پایدار دشتها، کنترل رسوب، جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش زمان تمرکز بندهای خاکی و افزایش زمان تمرکز بندهای سنگی و ملاتی، کاهش دبی و تغذیه آبخوانها با اولویت در دشتها و مناطق بحرانی اجرا میشود.
به گفته وی، اقدامات بیولوژیک در استان در ۱۰۰ هزار هکتار انجام شده و ۱۱۰ سازه خاکی، ۲ هزار و ۶۵۰ سازه سنگی و ملاتی نیز در استان احداث شده است.
محمدی با اشاره به اینکه امسال ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار به این اداره کل اختصاص داده شد، افزود:۲۰۰ میلیارد ریال این میزان به بخش آبخیرداری اختصاص داده شد.
وی اظهار داشت: این میزان اعتبار برای اجرای ۷۶ هزار متر مکعب عملیات خاکی، سنگی و ملاتی در ۳۳ حوضه آبخیز و در قالب ۲۵۵ سازه و نقطه محل اختصاص داده شده است.
ارسال به دوست