تفاهم نامه همکاری مدیریت اطفای حریق در چهارمحال و بختیاری امضا شد.
تفاهمنامه سه جانبه همکاری مدیریت اطفای حریق جنگلها و مراتع چهارمحال و بختیاری بین منابع طبیعی و آبخیزداری ،جمعیت هلال احمر و ستاد مدیریت بحران استان منعقد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت بحث حفاظت و حراست از منابع طبیعی گفت:حفاظت از منابع طبیعی بدون مشارکت مردم امکانپذیر نیست و همیاران طبیعت بازوهای اجرایی سازمان جنگلها و مراتع در حوزه حفاظت و حراست از منابع طبیعی هستند.
سید اسماعیل صالحی افزود: با توجه به گرم شدن هوا و همچنین خشکسالیهای چندسال گذشته، افزایش وقوع آتشسوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی دور از انتظار نیست و همیاران طبیعت بیشترین نقش را در زمینه اطلاعرسانی و کمک در اطفاء حریق و پشتیبانی مردم دارند.
به گفته وی، پیشگیری از بروز حوادث و عوامل تخریب در عرصههای جنگلی و مرتعی موثرتر از درمان است و استفاده از ظرفیت همیاران طبیعت، انعقاد قرارداد و تمدید قرارداد برای گشتهای مراقبت و همچنین تامین تجهیزات در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
وی افزود: قراردادهای جدید گشتهای مراقبت در عرصههای جنگلی و مرتعی براساس پهنهبندیهای جدید منعقد میشود.
صالحی با تاکید بر اینکه در حوزه حریق پیش از حریق، حین حریق و بعد از حریق مورد توجه قراردارد، افزود: در بحث حریق در عرصههای جنگلی و مرتعی مدیریت منابع انسانی، تامین تجهیزات، توانمندسازی نیروهای انسانی و شناسایی مناطق بحرانی حریق مدنظر است.
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه سه جانبه بین مدیریت بحران، جمعیت هلال احمر و منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: در این تفاهمنامه وظایف و تعهدات هر دستگاه تعریف و مشخص شده و اعضای جمعیت هلال احمر و همچنین همیاران فعال در حوزه اطفاء حریق باید در سامانه همیاران طبیعت ثبتنام کنند تا زمان بروز حریق در صورتی که دچار حادثه شدند، از خدمات بیمه بهرهمند شوند.
وی از مردم خواست، تا هرگونه تخلف در رابطه با جنگلها و مراتع را با استفاده از سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ امداد جنگل و مرتع و یا اطلاع به یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستانها گزارش دهند.
چهار پایگاه اطفای حریق در مناطق جنگلی استان احداث میشود.
سرپرست ادارهکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این استان جز پنج استان نخست حوزه زاگرس و جنگلهای بلوط زاگرس است، گفت: چهار پایگاه اطفای حریق در مناطق جنگلی استان احداث میشود.
خسرو کیانی در آیین انعقاد تفاهمنامه سه جانبه اطفای حریق بین مدیریت بحران، جمعیت هلال احمر و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به اینکه احداث این پایگاهها یکی از مصوبات سفر رییس سازمان مدیریت و برنامه و بودجه کشور به استان بود، افزود: پایگاههای اطفاء حریق در شهرستانهای کیار، اردل، کوهرنگ و لردگان احداث میشود.
به گفته وی، با توجه به وضعیت جنگلهای استان استفاده از وسایل و تجهیزات پیشرفته برای اطفای حریق یک ضرورت است که بتوان در مواقع بحران و یا وقوع آتشسوزی از بروز خسارت بیشتر به پوشش گیاهی، به خطر افتادن تنوع زیستی، شیوع آفات، آلودگی هوا شده و بیماریهای تنفسی برای حاشیه نشینان جنگل کم کرد.
وی اظهار داشت: با فعال شدن این پایگاهها، تامین تجهیزات و امکانات یک ضرورت دیگر است تا در زمان بروز آتشسوزی در حداقل زمان ممکن مانع از گسترش آتشسوزی به مناطق بیشتر شد.
کیانی افزود:هماکنون حوادث گوناگون از جمله آتشسوزی، خشکسالی و عوامل انسانی به عنوان عوامل تهدید و خطر برای جنگلهای استان هستند و سالانه به طور میانگین ۴۰ مورد حادثه آتشسوزی در جنگلها و مراتع استان ثبت میشود که با همکاری بین بخشی با توجه به مشکلات و کمبودها این حوادث به خوبی مدیریت میشوند و منابع طبیعی استان نسبت به استانهای دیگر کمترین آسیب در حوزه آتشسوزی در این عرصهها را دارد.
وی با تاکید بر اینکه دستگاه هماهنگکننده و متولی آتشسوزی در جنگلها و مراتع منابع طبیعی است، گفت: مدیریت بحران، هلال احمر و سایر دستگاههای خدماتی به عنوان پشتیبانی و افزایش توان امدادی در این حوادث هستند.
کارکنان و فعالان حوزه منابع طبیعی کمکهای اولیه را آموزش میبینند .
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در راستای انعقاد تفاهمنامه سه جانبه اطفاء حریق کارکنان و فعالان در حوزه منابع طبیعی با همکاری جمعیت هلالاحمر آموزش کمکهای اولیه را فرامیگیرند تا در زمان بروز حوادث قبل از رسیدن نیروهایی امدادی متخصص امدادرسانی اولیه را داشته باشند.
ایرج کیانی افزود: اعضای جمعیت هلالاحمر استان پیش از انعقاد این تفاهمنامه نیز در راستای پشتیبانی در مواقع بحران و همچنین ترویج فرهنگ درختکاری با منابع طبیعی و آبخیزداری همکاری داشتند.
وی به فعال شدن ۱۰۰ خانه هلال در استان اشاره کرد و گفت: در استان ۲۰ هزار نفر در استان عضو جمعیت هلال احمر هستند که اعضای جوانان داوطلب بیشترین فعالیت را با منابع طبیعی استان دارند.
سالگذشته ۱۰ فقره آتشسوزی در سطحی بیش از ۱۱۵ هکتار از جنگلها و مراتع استان به وقوع پیوست که مناطق بحرانی و مستعد حریق بیشتر در شهرستانهای اردل، کوهرنگ، بروجن، لردگان و فارسان بود.
یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگلها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل میشود.
ارسال به دوست