ورود گردشگران به دشت لاله های واژگون کوهرنگ ممنوع شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از ممنوع شدن ورود گردشگران به منطقه دشت لاله های واژگون کوهرنگ خبر داد و گفت: این طرح به منظور حفظ پوشش گیاهی لاله واژگون و جلوگیری از تخریب بیرویه بر اثر ورود بازدیدکنندگان در منطقه اجرا میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از ممنوع شدن ورود گردشگران به منطقه دشت لاله های واژگون کوهرنگ خبر داد و گفت: این طرح به منظور حفظ پوشش گیاهی لاله واژگون و جلوگیری از تخریب بیرویه بر اثر ورود بازدیدکنندگان در منطقه اجرا میشود.
اصغر احمدی روز شنبه در جمع خبرنگاران استان به مناسبت هفته منابع طبیعی و درختکاری افزود: اجرای اقدامات پیشگیرانه در جهت ممنوع شدن ورود بازدیدکنندگان به دشت لاله های واژگون در دست اقدام است و در صورتی که افراد بازدیدکننده به چیدن گل و یا پیازچه لاله در منطقه اقدام کنند و یا در دشت ورود پیدا کنند برابر قانون با آنها برخورد خواهد شد.
به گفته وی، هماکنون دشت لاله های واژگون یک هزار هکتار وسعت دارد که ممنوعیت ورود بازدیدکنندگان به این دشت در شورای حفظ حقوق بیتالمال استان تصویب شده است.
احمدی به ممنوعیت برداشت و ریشه کنی کلوس در استان اشاره کرد و گفت: برخورد با متخلفان در خصوص برداشت کلوس و یا فروش این گیاه بومی در استان به صورت جدی دنبال میشود.
وی اظهار داشت: در خصوص برخورد با فروشندگان کلوس در سالهای گذشته خلا قانونی وجود داشت و تنها با افرادی که اقدام به بوتهکنی کلوس میکردند برخورد قانونی صورت میگرفت.
احمدی با بیان اینکه کلوس جز منابع طبیعی است و فروش این گونه خوراکی تحصیل مال نامشروع است، گفت: هم اکنون با فروشندگان کلوس با عنوان تحصیل مال نامشروع برخورد قانونی انجام میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در راستای حفظ و حراست از این گونه نادر و در معرض خطر از ظرفیت جوامع محلی در قالب همیاران طبیعت استفاده شده تا از زمان جوانه زدن کلوس تا بذر دهی از این گونه بومی حراست و حفاظت شود و در نهایت بذر جمعآوری شده توسط این افراد را اداره کل منابع طبیعی خریداری میکند.
به گفته وی، هم اکنون ۳۵ نفر از جوامع محلی در قالب همیاران طبیعت در حوزه حراست و حفاظت از گونه کلوس با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همکاری دارند.
وی با اشاره به اینکه کلوس هماکنون در ۲ هزار هکتار از سطح منطقه سرآقاسید رویش دارد، گفت: این گونه نادر در خطر انقراض است و حفظ، حراست و نگهداری از این گونه یک وظیفه عمومی است و با متخلفان در این حوزه برخورد قانونی میشود.
احمدی با اشاره به اینکه منابع طبیعی جزء انفال است و حفظ و حراست از آن وظیفه همگان است، گفت: امسال همزمان با هفته درختکاری ۱۰۰ هزار اصله نهال در استان توزیع میشود.
وی به شعار امسال هفته منابع طبیعی با عنوان "ایران سرسبز، ایران قوی، همه با هم، جهاد برای حفظ منابع طبیعی" اشاره کرد و گفت: رسانهها در حوزه فرهنگسازی برای حفظ منابع طبیعی نقش بیبدیل دارند.
ارسال به دوست