۱۴هزار هکتار جنگلکاری در چهارمحال وبختیاری اجرایی شده است
تاریخ انتشار : 1400/12/17 - ساعت انتشار: ١٠:٤٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی
رییس اداره فنیجنگلداری و جنگلکاری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: با شروع طرحهای جنگلکاری در استان در چند دهه اخیر و به منظور احیا و غنیسازی جنگلها و همچنین توسعه جنگل، تاکنون ۱۴ هزار هکتار از عرصههای دارای شرایط در استان جنگلکاری شده است.
رییس اداره فنیجنگلداری و جنگلکاری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: با شروع طرحهای جنگلکاری در استان در چند دهه اخیر و به منظور احیا و غنیسازی جنگلها و همچنین توسعه جنگل، تاکنون ۱۴ هزار هکتار از عرصههای دارای شرایط در استان جنگلکاری شده است.
علیحسین امینی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح عملیات جنگلکاری شده در استان نزدیک به ۱۴ هزار هکتار است که بهصورت نهالکاری و بذرکاری با گونههای مقاوم با مشارکت جوامع محلی جنگلکاری شده است.
به گفته وی، جنگلهای موجود حاصل دوران ترسالیهای پنج هزار سال پیش است و با تغییرات اقلیمی و کاهش بارش، بوجود آمدن این چنین جنگلها در ناحیه رویشی زاگرس امکانپذیر نیست و همه افراد توجه بیشتری به این زیستبوم ارزشمند داشته باشند.
امینی افزود: جنگلهای چهارمحال و بختیاری با مساحت ۳۲۸ هزار هکتار در ناحیه غربی استان از منطقه کوهرنگ، اردل، کیار لردگان تا قسمتی از خانمیرزا را پوشش میدهند که عمده گونههای جنگلی استان شامل بلوط ایرانی با گونههای همراه بادام، زالزالک کیکم، زبان گنجشک، بنه ، محلب، تنگرس، گلابی وحشی،داغداغان، ارژن، اسکوپاریا، ارس و دیگر گونههای بومی است و نقش بیبدیلی در بهبود منظر طبیعی استان، کاهش گرد و غبار،کاهش سیلخیزی و افزایش و تقویت آب سفرههای زیر زمینی و بهطور کلی توسعه پایدار استان را دارند.
وی افزود:سطح خشکیدگی جنگلهای استان با توجه به آمار ثبت شده توسط مرکز تحقیقات کشاورزی ۳۰ هزار هکتار است که خشکیدگی از تک پایه در مناطقی از جنگلهای استان تا مناطق جنگلهای خشکیده به صورت تودهای در مناطق بارز در شهرستان لردگان، قسمتهای از منطقه هلن در کیار، خانمیرزا ، فلارد، اردل و بلوط بلند، مشاهده و مورد مطالعه قرار گرفته است.
رییس اداره فنیجنگلداری و جنگلکاری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: جنگلهای استان تحت تاثیر عوامل طبیعی و غیر طبیعی همواره آسیب میبینند که قطع جنگل، تهیه زغال از درختان، قاچاق چوب و ارسال به استانهای همجوار برای تهیه زغال و غیره از جمله عوامل تخریب جنگل است.
به گفته وی، کاهش کیفیت پوشش جنگلی تابع تنشهای ناشی از حمله یا هجوم آفات است که مهمترین آفاتی که جنگلهای استان را تهدید میکند گونه جوانهخوار بلوط و مغزخواران بلوط است که باعث برگریزی درخت میشود و سبزینه درخت از بین میرود و بعد از ۲ تا سه سال که این اتفاق تکرار شود، باعث کاهش فتوسنتز و خشکیدگی درخت خواهد شد.
امینی اظهار داشت: شته سبز بلوط و زنگ بنه، لیسه زالزالک و آفات دیگر هم تهدیدی برای جنگلهای استان است که برنامههای پایش و کنترل به صورت سالانه در کانونهای آفات انجام میگیرد و البته با اعتبار اندکی که برای کاهش عوامل تخریب منظور میشود، موفقیت کامل حاصل نمیشود.
وی افزود: بهرهبرداری غیر مجاز در قالب قطع درختان جنگل، تهیه زغال و هیزم برای مصارف روستایی و فروش در خارج از استان، آتشسوزی، شخم و شیار در قالب زیرآشکوب جنگل، چرای بیرویه دامها که مانع زادآوری گونههای جنگلی میشود عمده دلایل تخریب جنگلهای استان است.
ارسال به دوست
خروج