رسانه‌ها در ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی نقش بسزایی دارند

تاریخ انتشار : 1400/12/18 - ساعت انتشار: ٢٠:٢٧ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: رسانه‌ها نقش مهم و حیاتی در ترویج و اشاعه فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی در جامعه دارند و می‌توانند مردم را به مشارکت در حفاظت از این منابع ملی ترغیب کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: رسانه‌ها نقش مهم و حیاتی در ترویج و اشاعه فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی در جامعه دارند و می‌توانند مردم را به مشارکت در حفاظت از این منابع ملی ترغیب کنند.
اصغر احمدی در چهارمین روز از هفته منابع طبیعی که با محوریت فرهنگ و رسانه نامگذاری شده است  افزود: رسانه‌ها در تبیین جایگاه منابع طبیعی و تبیین لزوم حفاظت، توسعه و احیای منابع طبیعی نقش اثرگذار دارند و باید با اطلاع‌رسانی مناسب مردم را به حفاظت از این موهبت الهی تشویق و ترغیب کنند.

به گفته وی، رسانه‌ها در حوزه مطالبه‌گری حقوق مردم، حفاظت از منابع طبیعی و همگرایی بین مردم و مسوولان نقش اثرگذار دارند و به عنوان چشم و گوش مردم هستند.

وی، با تاکید بر اهمیت بحث جذب مشارکت مردم و ورود تشکل‌های مردمی در حوزه منابع طبیعی افزود: رسانه‌ها می‌توانند مردم را به مشارکت در حفاظت از این منابع ملی ترغیب کنند.

به گفته وی، وسعت اراضی ملی چهارمحال و بختیاری یک میلیون و ۳۴۰ هزار هکتار است که ۳۴۰ هزار هکتار از این میزان عرصه جنگلی و مابقی اراضی مرتعی است که به دلیل خشکسالی، تغییر اقلیم و برداشت بی‌رویه محصولات جنگلی و مرتعی، وضعیت اراضی ملی استان مطلوب نیست.

احمدی افزود: عوامل انسانی، آفات و امراض و شرایط اقلیمی از مهمترین عوامل تهدید عرصه‌های طبیعی و اراضی ملی است که با فرهنگسازی در بین جوامع محلی می‌توان از تخریب این عرصه‌ها جلوگیری کرد.

وی اظهارداشت: جنگل‌های استان ارزش زیست محیطی دارند که به تنفس و حیات انسان و جامعه اثرگذار است و جنبه اقتصادی در جنگل‌های بلوط وجود ندارد و انسان‌ها با بهره‌برداری بی‌رویه از این مناطق زمینه تخریب و از بین بردن جنگل‌های استان را افزایش می‌دهند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری گفت: جنگل‌ها و مراتع ثروت ملی کشور است و اثرگذاری مستقیم بر پایداری در توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی کشور دارند.

به گفته وی، برای حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی و برخورد با متخلفان قوانین موجود به روزرسانی نشده و بیشتر قوانین در سال ۱۳۴۶ با نگرش اجتماعی ‌و وضعیت موجود کشور تصویب شده که این قوانین در وضعیت کنونی جامعه جوابگو نیست و بایدقوانین جدید اعمال شود.

وی اظهارداشت: براساس ماده ۵۹ اگر کسی برای نخستین بار مرتکب جرم در حوزه منابع طبیعی از جمله قطع جنگل و درخت می شد برخورد جدی صورت نمی‌گرفت در صورتی‌که در حال حاضر از این قانون برای قطع درختان جنگل استفاده نمی‌شود و با متخلفان برخورد قانونی انجام می‌شود.

احمدی افزود: جنگل، مرتع، بیشه‌های طبیعی از اموال عمومی هستند و استفاده از این منابع جنبه عام المنفعه دارد و با متخلفان برابر مقررات برخورد خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری با اشاره به اهمیت بحث توسعه طرح‌های آبخیزداری در استان با توجه به وضعیت جغرافیایی افزود: اجرای طرح‌های آبخیزداری در تزریق آبهای جاری و فصلی به داخل زمین، کاهش هدر رفت آب، جلوگیری از فرسایش خاک و تخریب خاک اثرگذار است.
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج