سالانه ۳۰ هزار هکتار مطالعات طرحهای آبخیزداری در استان اجرا میشود
تاریخ انتشار : 1400/12/19 - ساعت انتشار: ٢١:٣٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به نیاز استان به اجرای طرحهای آبخیزداری گفت: سالانه ۳۰ هزار هکتار مطالعات طرحهای آبخیزداری در استان اجرا میشود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به نیاز استان به اجرای طرحهای آبخیزداری گفت: سالانه ۳۰ هزار هکتار مطالعات طرحهای آبخیزداری در استان اجرا میشود.
علیمحمد محمدی روز پنجشنبه در آیین رونمایی و افتتاح طرحهای آبخیزداری استان که همزمان با سراسر کشور به صورت ویدئوکنفرانس افتتاح شد، افزود: هماکنون مطالعات طرحهای آبخیزداری در ۷۸۰ هزار هکتار معادل ۴۷ درصد مساحت استان با اولویت مناطق بحرانی که بیشترین میزان فرسایش خاک و رسوب را دارد، اجرا شده و تاکنون در ۴۱۱ هزار هکتار مساحت استان طرحهای آبخیزداری انجام شده است.
وی اظهار داشت: طرحهای آبخیزداری در راستای مقابله با فرسایش خاک و رسوب در قالب احداث سازههای مکانیکی، خاکی، سنگی، ملاتی، خشکه چین، سیستم پخش سیلاب و اقدامات مکانیکی و بیولوژیکی اجرا میشود و تاکنون چهار هزار و ۳۰۰ سازه طرح آبخیزداری در استان انجام شده است که سه هزار و ۳۰۰ طرح از این تعداد سازه و یکهزار طرح بیولوژیک و بیومکانیکی است که سازههای احداث شده هفت متر ارتفاع دارد.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۸۴درصد مساحت استان در حوضه کارون،۱۱.۷ درصد در حوزه زایندهرود و ۴.۳ درصد در حوزه رودخانه دز قرار دارد، گفت: نزدیک به ۶۵ هزار هکتار از اقدمات انجام شده در حوزه اقدامات بیولوژیک و پنج هزار هکتار اقدامات بیومکانیکی احداث شده است.
محمدی اظهار داشت: نسبت فایده به هزینه در عملیات آبخیزداری در استان ۵.۷۸ است که این میزان از میانگین کشور بالاتر است .
وی با بیان اینکه حجم مخزن طرحهای آبخیزداری در استان چهار میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب است، افزود: تقویت آبخوانها، کنترل فرسایش خاک و رسوب،تقویت آبهای زیرزمینی و جلوگیری از زمین لغزش از مزایای اجرای طرحهای آبخیزداری است.
محمدی اظهار داشت: هماکنون در استان ۴۰۰ زمین لغزش فعال شناسایی و شناسنامه دار شده که اجرای طرحهای آبخیزداری در جلوگیری از زمین لغزش اثرگذار است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیای گفت: تاکنون برای اجرای طرحهای آبخیزداری در ۴۱۱ هزار هکتار مساحت استان ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه شده و براساس برنامه پنج ساله پیش رو ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیز حوضههای بحرانی هزینه خواهد شد.
به گفته وی، اقدامات آبخیزداری در استان که جزء مناطق نیمه خشک است تا یکهزار مترمکعب در هکتار به تقویت آبخوان کمک میکند و فرسایش رسوب را بین سه تا ۱۰ تن در هکتار کاهش میدهد.
محمدی اظهار داشت: از سال ۹۷ با اختصاص اعتبارات صندوق توسعه ملی اجرای طرحهای آبخیزداری در استان توسعه یافته است و ۳۰ درصد طرحهای اجرایی در حوضه آبخیزداری استان در این سه سال انجام شد.
ارسال به دوست
خروج