محمدرضا کشاورزیان رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود
تولید ۸۰۰ هزار اصله نهال در شهرستان شاهرود آغاز شد

تاریخ انتشار : 1401/12/01 - ساعت انتشار: ١٣:٤٦ - گروه خبری : اخبار استان

شاهرود - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود گفت: تولید ۸۰۰ هزار اصله نهال در راستای اجرای طرح کشوری کاشت یک میلیارد نهال در این شهرستان آغاز شد

شاهرود - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود گفت: تولید ۸۰۰ هزار اصله نهال در راستای اجرای طرح کشوری کاشت یک میلیارد نهال در این شهرستان آغاز شد.

محمدرضا کشاورزیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تولید ۸۰۰ هزار اصله نهال به‌صورت بذری و قلمه از گونه‌های سوزنی‌برگ شامل سرو خمره‌ای، سرو شیراز، سرو نقره‌ای، ارس و کاج تهران و گونه‌های پهن‌برگ مانند اقاقیا، زبان‌گنجشک، ارغوان تبریزی، عرعر، افرا زینتی، ابریشم مصری، چنار، سنجد، بید، توت، زیتون تلخ، بلوط، زرشک و گلابی وحشی، در نهالستان چغولگیر شاهرود آغاز شد.

وی با اشاره به اجرای طرح کاشت یک میلیارد نهال طی چهار سال در کشور به دستور رییس جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: این نهال‌ها سال آینده به منظور ایجاد فضای سبز و احداث کمربند سبز به‌ویژه در زمین‌های شرکت سیمان شاهرود و اداره آب و فاضلاب این شهرستان و همچنین کاشت در مناطق کویری و در رویشگاهای جنگل هیرکانی بین متقاضیان به طور رایگان توزیع می‌شود.

کشاورزیان با بیان اینکه نهالستان چغولگیر شاهرود ۱۵ هکتار مساحت دارد، ابراز کرد: این نهالستان شامل ۱۴ قطعه خزانه نهال و نهالکاری با مساحتی معادل ۱۰ هکتار به عنوان مساحت مفید و مابقی عرصه شامل خیابان‌های ارتباطی، فضای سبز و استخر ذخیره آب است.

تولید نهال در نهالستان چغولگیر ۴۰ ساله شد

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود با اشاره به اینکه این نهالستان حدود ۴۰ سال نهال مورد نیاز شهرستان و استان سمنان را تولید می‌کند، ادامه داد: تولید نهال به سه روش بذری، قلمه‌ای و بازکاشتی در نهالستان چغولگیر انجام می‌شود.

نهالستان چغولگیر در سه کیلومتری شمال شاهرود و در مسیر بزرگراه شاهرود - آزادشهر قرار دارد.

وسعت مراتع و عرصه های بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزارهکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است.

از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸ و نیم درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->