جعفرمرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
آغاز طرح کاشت ۱۰ میلیون نهال در سمنان از پاییز امسال

تاریخ انتشار : 1402/05/18 - ساعت انتشار: ١٣:٥٠ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از آغاز طرح "کاشت ۱۰ میلیون نهال در استان سمنان" از پاییز امسال خبر داد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری  استان سمنان از آغاز طرح "کاشت ۱۰ میلیون نهال در استان سمنان" از پاییز امسال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری  استان سمنان به همراه معاونان آبخیزداری و فنی این اداره کل از دفتر خبرگزاری تسنیم در استان سمنان بازدید کرد.

جعفر مرادی حقیقی در این بازدید با اشاره به اینکه استان سمنان کار تولید نهال در راستای اجرای طرح کاشت یک میلیارد نهال در سراسر کشور را از سال گذشته آغاز کرده است؛ از آغاز طرح "کاشت 10 میلیون نهال در استان سمنان" از پاییز امسال خبر داد.

وی با اشاره به فرایند اجرای این طرح، مشارکت مردم را اصل اساسی تحقق این هدف عنوان و بیان کرد: رسانه‌ها می‌توانند در همراه‌سازی مردم در اجرای این طرح ارزشمند بسیار نقش‌آفرین باشند.

خبرنگاران متولی آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی دقیق به جامعه‌اند

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به فرارسیدن روز خبرنگار، این روز را به اصحاب رسانه در کشور و استان سمنان تبریک گفت و افزود: خبرنگاران و اصحاب رسانه در ترویج، مشارکت و ترغیب مردم در حفاظت از عرصه‌های طبیعی نقش مهمی دارند و در این حوزه سهیم‌اند.

مرادی حقیقی اضافه کرد: امروز همگان باید در حفظ و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی تلاش کنند و رسانه‌ها به‌عنوان بازوی اطلاع‌رسانی در نهادینه کردن این فرهنگ نقش بسزایی دارند.

وی اظهار داشت: مشارکت مردم و جوامع محلی در طرح‌های منابع طبیعی نسبت به سال‌های قبل افزایش پیدا کرده و شهروندان به‌صورت خودجوش در حوزه نهال‌کاری و حفاظت از عرصه‌های طبیعی ورود کردند که این بیانگر این است که رسانه‌ها در امر فرهنگ‌سازی وظیفه ذاتی خود را درست اجرا کردند.


مرادی حقیقی با بیان اینکه خبرنگاران پل ارتباطی بین مردم و مسئولان هستند گفت: اصحاب رسانه باید اخبار و اطلاعات دستگاه‌ها را به مردم انتقال دهند.

وی گفت: هفدهم مرداد در حقیقت فرصتی است برای پاسداشت کوشش‌های صادقانه خبرنگاران آزاده‌ای که برای دسترسی، تولید، توزیع و انتشار اطلاعات از هیچ کوششی دریغ نمی‌ورزند.

مرادی حقیقی خبرنگاران متولی آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی دقیق به جامعه‌اند تصریح کرد: مجموعه خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری نقش مؤثری در انعکاس خوب و سریع اخبار این اداره کل داشته است و این نقش‌آفرینی در خبرگزاری تسنیم به‌صورت ویژه مؤثر و جریان‌ساز بوده است.

3 میلیون اصله نهال در استان سمنان تولید شد

علی ترابی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز در این بازدید ضمن گرامیداشت روز خبرنگار افزود: نقش اصحاب رسانه در انعکاس اطلاعات بر کسی پوشیده نیست.


ترابی عنوان کرد: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با دستور رئیس‌جمهور حضرت آیت‌الله رئیسی و ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در کشور کاشت 10 میلیون اصله نهال استان سمنان هدف‌گذاری و بلافاصله پس از ابلاغ در سال گذشته فرایند تولید این نهال‌ها آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه تولید سه میلیون نهال در سه نهالستان استان سمنان از اسفند سال گذشته آغاز شد عنوان کرد: استان سمنان می‌بایست در بازه چهارساله 10 میلیون اصله نهال تولید کند که امسال تاکنون بیش از سه میلیون اصله نهال در نهالستان‌های استان سمنان تولیدشده است.

معاون مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان اضافه کرد: بیش از یک‌میلیون اصله نهال از مجموع سه میلیون اصله نهال تولیدی استان سمنان مربوط به نهالستان چغولگیر شهرستان شاهرود بوده و در نهالستان "حسن‌آباد شهرستان دامغان" و نهالستان "شهید عموزاده شهرستان سمنان" به ترتیب "400 هزار" و "یک‌میلیون و 600 هزار" نهال ریشه‌ای و گلدانی جنگلی و بیابانی تولیدشده است.

ترابی اضافه کرد: این نهال‌های تولیدشده از پاییز امسال به‌مرور تا پایان سال در بوستان‌های روستایی و فضای مشخص‌شده روستاها با نهال بومی سازگار منطقه با مشارکت و همکاری مردم کاشت می‌شود.

وی با بیان اینکه طرح توسعه جنگل‌کاری درراستای اهداف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است افزود: طرح‌های جنگل‌کاری اقتصادی شهرستان‌های استان با هدف مشارکت جوامع محلی در حفظ و احیا و غنی‌سازی جنگل‌های مخروبه و از گونه‌های مختلف در حال اجراست.


معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اینکه فرهنگ‌سازی برای حفظ و حراست از منابع طبیعی و جنگل‌ها یک فرصت است ادامه داد: نقش مردم، تشکل‌های مردم‌نهاد و رسانه‌ها در ترویج و اشاعه فرهنگ حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی در بین مردم بسیار مهم و سازنده است.

2 میلیون هکتار از مساحت استان سمنان "سیل‌خیز" است

محمد راستین معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز در این بازدید عنوان کرد: اصحاب رسانه و خبرنگاران با دلسوزی، تعهد، وظیفه‌شناسی و مجاهدت حماسه‌ها را تبیین و روایت می‌کنند و مجاهدت‌های این قشر تأثیرگذار جامعه همواره قابل تقدیر است.

وی بیان کرد: نقش اصحاب رسانه در جنگ شناختی بسیار با اهمیت است و خبرنگاران باید با راهبرد قطعی و فوری جهاد تبیین در راستای خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان نقش‌آفرینی کنند.


معاون آبخیزداری اداره کل منابـع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به توجه ویژه دولت مردمی سیزدهم به موضوع آبخیزداری گفت: در نخستین دور از سفر دولت سیزدهم آیت‌الله رئیسی به استان سمنان، یک هزار و 300 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و بیابان‌زدایی استان سمنان مصوب شد.

راستین با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه آبخیزداری استان سمنان خاطرنشان کرد: تاکنون در بیش از 650 هزار هکتار از حوضه‌های آبخیز استان سمنان با اولویت نقاط سیل‌خیز، پروژه‌های آبخیزداری اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه 5.5 میلیون هکتار از مجموع 9.5 میلیون هکتار مساحت استان سمنان در زمره حوزه آبخیز قرار دارد، ابراز داشت: از این میزان دو میلیون هکتار آن در پهنه سیل‌خیز است که همین مهم اهمیت انجام این عملیات آبخیزداری را بیش‌ازپیش مشخص می‌کند.

وی افزود: البته با توجه به تغییر اقلیم موجود در استان سمنان و بررسی‌های مجدد صورت گرفته از سوی کارشناسان اداره کل منابع طبیعی استان سمنان، ما عقیده داریم که مساحت حوضه‌های آبخیز در این استان بیش از 5.5 میلیون هکتار مصوب در سازمان جنگل‌های کشور باید باشد.


معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان سمنان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه آبخیزداری برای تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی این استان تصریح کرد: در سال‌های گذشته تاکنون با حجمی حدود 35 هزار مترمکعب و 350 هزار مترمکعب عملیات خاکی صورت گرفته است که توانست در ذخیره‌سازی آب نقش مهم ایفا کند.

راستین افزود: در سه سال گذشته 26 مورد بند خاکی در استان سمنان با هدف کنترل سیل و آبخوان‌داری مورد بهره‌برداری قرارگرفته است.

وی اضافه کرد: در این مدت همچنین مبلغ 120 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای احداث این بندها اعتبار تخصیص‌یافته است و با این اعتبار طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، بیشترین تعداد بند خاکی در سال‌های اخیر با اجرای 514 هزار مترمکعب عملیات خاکی در استان سمنان احداث‌شده است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابـع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: این بندهای خاکی بر اساس ضرورت و شناسایی مناطق سیل‌خیز در تمام شهرستان‌های استان احداث‌شده است.

راستین با تأکید بر لزوم مردم‌محور شدن فعالیت‌ها در حوزه آبخیزداری تصریح کرد: منابع طبیعی سرمایه ملی است؛ بنابراین همه شهروندان باید همیار طبیعت باشند.

راهبری افکار عمومی در امیدآفرینی جامعه

ابوالفضل صیادجو مشاور مدیرکل و مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز با اشاره به نقش خبرنگاران در انعکاس اخبار و اطلاعات گفت: خبرنگاران و اصحاب رسانه نقش مهمی در راهبری افکار عمومی و امیدآفرینی در جامعه بر عهده دارند.

وی افزود: اصحاب رسانه در شرایط کنونی وظیفه‌ سنگین و دشواری در جهت افشاگری توطئه‌های دشمنان بر دوش دارند که باید به بهترین شکل ممکن انجام دهند.


ابوالفضل صیادجو اضافه کرد: در مواقعی خبرنگاران به خاطر عشق و علاقه به حرفه خود و انعکاس واقعیت‌ها جان خود را به خطر می‌اندازند که جای قدردانی دارد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->