به گزارش مرکزاطلاع رسانی اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
برای تحقق هدف کاشت یک میلیارد درخت طی ۴ سال نیازمند عزم همگانی هستیم و تمام مردم باید پای کار بیایند

تاریخ انتشار : 1402/10/18 - ساعت انتشار: ١٤:٠٨ - گروه خبری : اخبار استان

در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و براساس تفاهم نامه همکاری منعقد شده فی مابین سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و سازمان بسیج سازندگی کشور،نشست هماهنگی و برنامه ریزی با حضورسرهنگ مهدی کاشفی رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان و هیات همراه باجعفر مرادی حقیقی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در سالن شهید نقاشیان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان برگزار شد.

در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و براساس تفاهم نامه همکاری منعقد شده فی مابین سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و سازمان بسیج سازندگی کشور،نشست هماهنگی و برنامه ریزی  با حضورسرهنگ مهدی کاشفی رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان و هیات همراه  باجعفر مرادی حقیقی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در سالن شهید نقاشیان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان برگزار شد.

جعفر مرادی حقیقی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در این نشست گفت: برای تحقق هدف کاشت یک میلیارد درخت طی ۴ سال نیازمند عزم همگانی هستیم و تمام مردم باید پای کار بیایند و انتظار داریم بسیج سازندگی در استان با وجود تفاهنامه پای کار این موضوع جهت کاشت با مشارکت بسیجیان باشد.

مرادی حقیقی حفظ، نگهداری و توسعه پوشش گیاهی در هر کشور را تأمین کننده امنیت زیستی و غذایی یک کشور برشمرد و گفت: ریزگردها در برخی از شهرهای استان سمنان مردم را آزار می‌دهد، اگر با کمک مردم نهال‌هایی برای مقابله با بیابان‌زایی کشت شود، گام مؤثری در کاهش ریزگردها برداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه در گذشته ظرفیت‌های تولید نهال در کشور پاسخگوی تولید این حجم از درخت نبود، افزود: در دولت سیزدهم گام‌های موثری برای بالابردن ظرفیت‌ها برداشته شده و خوشبختانه در استان سمنان نیز با همت و تدبیر استاندار محترم ظرفیت‌ها پای کار آمده و تعهد استان طی چهار سال ده میلیون درخت که سال اول 2/5میلیون درسه نهالستان استان بوده که بیش از سه میلیون نهال تولیدودر 11آذرماه سالجاری با حضور سید محمدرضا هاشمی مقام ارشد دولت و نماینده ولی فقیه حاج آقا مطیعی طرح کاشت درخت در استان سمنان آغاز شد که بنا است تا پایان سال 2میلیون نهال دیگر از سایر درختان کاشته شود.

جعفر مرادی حقیقی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اینکه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت مورد عنایت رهبر معظم انقلاب و حمایت دولت سیزدهم است، گفت: اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از ۱۱ آذرماه درنیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری استان سمنان آغاز شده است و با جدیت پیگیر تحقق آن هستیم.

طرح «کاشت درختان اکالیپتوس» در استان سمنان کم کم در حال مردمی شدن است و کشاورزان بی شماری ترغیب شده‌اند که زمین‌های کم محصول یا بایر خود را تبدیل به باغ اکالیپتوس کنند؛ طرحی که در شرایط فعلی صرفه اقتصادی خوبی دارد و کشاورزان را دلگرم کرده است.

طرح کاشت اکالیپتوس را سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان «زراعت چوب» مطرح کرده است و قرار است که آن را در قالب طرح «کاشت یک میلیارد درخت» دنبال کند، برای همین افراد زیادی در شهرستانهای استان سمنان ترغیب شده‌اند که وارد این صنعت جدید شوند؛ صنعتی که پیشگامان آن شرکت‌های تولید «ام دی اف» در استان سمنان بوده‌اند و اکنون باغ‌های چند صد هکتاری اکالیپتوس را در زمین خود دارند که کم کم در حال به ثمر رسیدن هستند.

وی به اهداف مهم کاشت مردمی یک میلیارد درخت پرداخت، افزود: کاهش آلودگی هوا، حذف پدیده ریزگردها، حفظ پوشش جنگلی، جلوگیری از پدیده بیابان زایی و همچنین صیانت از عرصه‌های جنگلی و منابع طبیعی در طرح کاشت یک میلیارد درخت دنبال می‌شود.

مهدی کاشفی رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان در این نشست عنوان کرد: قرارگاه امام حسن (ع) بسیج سازندگی استان در سال گذشته ۵۲ روستا را آبرسانی کرد ودر سالجاری برنامه‌ریزی برای ۱۸۰ روستا صورت گرفته است.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان ضمن بیان اینکه بسیج سازندگی استان سمنان در قالب دو قرارگاه فعالیت دارد که یکی از آنها قرارگاه اقتصاد مقاومتی و دیگری محرومیت زدایی است، بیان کرد: سابقاً دایره وسیع‌تری از اقدامات بسیج سازندگی در زمینه محرومیت زدایی بود اما قرارگاه اقتصاد مقاومتی نیز با موضوع اشتغال، مانع زدایی وبه مجموعه افزوده شده است.

مهدی کاشفی رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان گفت: با توجه به شرایط اقلیمی استان سمنان ظرفیت کاشت درخت وجود دارد و البته این طرح نباید محدود به همین ۴ سال که برای آن در نظر گرفته شده شود.

وی افزود: کاشت درخت فرایندی تدریجی است و باید تلاش شود تا فضای سبز دراستان سمنان گسترش یابد که این امر نیازمند برنامه ریزی بلند مدت با توجه به تفاهنامه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و سازمان بسیج سازندگی استان سمنان دارد.

مهدی کاشفی رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان در پایان اظهار داشت: بایدعرصه های منابع طبیعی فعلی حفظ شود و ایجاد توسعه پوشش گیاهی جدید از اهداف اجرای این طرح و تفاهنامه است که امیدواریم با اجرایی شدن طرح شاهد ایجاد عرصه های منابع طبیعی جدید در استان سمنان باشیم‌.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->